Credit foto: sina.cn

Petra Kvitova (6 WTA) [6] s-a retras de la Roland Garros 2019, din cauza unei accidentări la antebraţul stâng. Ea resimţea dureri de mai multă vreme, iar RMN-ul a confirmat o ruptură (tweet-ul ei, la sfârşitul ştirii).
În aceste condiţii adversara din primul tur (R128) a Soranei Cîrstea (84 WTA) va fi Kaja Juvan (Slovenia, 131, clasament maxim: 123 WTA / 6 mai 2019, 18 ani) [LL].

Cele două jucătoare nu s-au mai întâlnit până acum.

Meciul rămâne programat al doilea de pe arena Suzanne Lenglen, după partida Kiki Bertens [4] – Pauline Parmentier, care la momentul redactării ştirii era în setul unu.

În 2019, Kaja Juvan a jucat un tur în calificări la International Auckland, două – tot în calificări – la Australian Open şi în rest a evoluat în circuitul ITF, la ultimele două turnee jucate în luna aprilie – W80 Charlotesville şi W100 Charleston ( ambele pe zgură) – ajungând în semifinale. Înainte, legase două victorii de turneu la ITF W25 Santa Margherita.

Aici, în calificări, a eliminat-o pe Cori Gauff (SUA, 320) 6-3, 6-3, în runda a doua, iar în cea decisivă a pierdut foarte greu la Bernard Pera (SUA, 83) [1]: 6-4, 1-6, 7-6(1) pentru aceasta din urmă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.