Embed from Getty Images

Slideshow – 5 imagini

Al doilea sfert de finală de pe jumătatea inferioară a tabloului feminin la Roland Garros 2019 s-a încheiat cu rezultatul:

Marketa Vondrousova (Cehia, 38 WTA) – Petra Martic (Croaţia, 31) [31] 7-6(1), 7-5

Partida a durat 2h.
În primul set, între jocurile 5 şi 9, fiecare jucătoare a reuşit câte două break-uri. Dar Martic a avut – la 5-4 şi 40-0 – 3 mingi set, la primire.
Din acel moment Vondrousova a început să joace excepţional şi a câştigat 16 din următoarele 17 puncte: cu 5 dintre ele a salvat mingile de set şi a egalat la 6, cu 7 şi-a adjudecat tie-break-ul şi cu ultimele 4, primul joc din setul 2.
Apoi a continuat cu un break şi cu un joc de serviciu. Martic nu a dezarmat la 0-3, a recuperat break-ul dar în jocul 6 cehoaica a mai reuşit unul.
Acum a fost rândul croatei să revină: la 2-5 a salvat o minge de meci, la serviciu, la 3-5, încă una, la primire, ca apoi să egaleze la 5. Vondrousova a reuşit să se adune şi a câştigat ultimele două jocuri, după ce croata mai salvase o minge de meci.
O partidă foarte frumoasă, cu foarte multe realizări tehnice deosebite ale ambelor jucătoare şi încheiată într-un remarcabil spirit de fair-play (videoclip, la sfârşitul ştirii).

Aceasta a fost prima victorie a jucătoarei din Cehia în faţa celei din Croaţia, la a 5-a întâlnire.

Marketa Vondrousova (19 ani, n. 28 iunie 1999, clasată pe cel mai bun loc al carierei) se califică pentru prima dată în semifinalele unui turneu de Mare Şlem – la fel cum şi sferturile fuseseră o premieră – şi încununează o serie de rezultate excelente la turnee consecutive: finală la International Budapesta, sferturi de finală la WTA Premier Mandatory Indian Wells şi Miami, finală la International Istanbul – pe care o pierdea la Petra Martic – şi sferturi la Premier 5 Roma, unde pierdea la Johanna Konta.

Datorită celor 770 de puncte nete acumulate – 780 acum, minus 10 la ediţia trecută, când pierdea în primul tur în faţa Anei BogdanVondrousova este sigură de locul 21.

Semifinala de pe jumătatea inferioară a tabloului va fi:

Johanna Konta (Marea Britanie, 26) [26]Marketa Vondrousova (Cehia, 38)

Palmares direct: 1-1

Credit Info: itftennis.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.