Ana Bogdan a pierdut a doua partidă pe care a jucat-o la Roland Garros 2020, după ce a evoluat excelent un set şi jumătate în faţa campioanei din acest sezon de la Australian Open şi WTA International Lyon, care a jucat şi optimi de finală la US Open.

Embed from Getty Images

Cu toate acestea, Ana – care nu a legat două victorii pe un tablou principal în acest sezon decât la WTA International Praga, imediat după reluarea circuitului – a jucat extrem de precis în prima parte a meciului. Loviturile, multe din ele îndrăzneţe, şi-au atins de cele mai multe ori ţinta, în timp ce adversara a greşit mult.

Doar că de la mijlocul setului doi, Sofia Kenin a schimbat tactica, nu a mai jucat în forţă, ci a folosit obsedant lovitura care a văzut că-i funcţionează cel mai bine: stopul. Ana, în defensivă, n-a reuşit să prevină scurtele adversarei, nici să le ajungă, astfel că Sofia Kenin s-a distanţat decisiv.

Embed from Getty Images

În partida contând pentru turul 2 (R64):

Sofia Kenin (6) [4]Ana Bogdan (93 WTA) 3-6, 6-3, 6-2

Partida a durat 1h51′.
Ana a făcut primul break al partidei în jocul 2, recuperat imediat de Kenin, în singurul joc din acest set care a avut nevoie de avantaje. În continuare, s-a câştigat cu returul până în jocul 8, când jucătoarea noastră a mai reuşit un break – la 30 – confirmat imediat cu unul de serviciu, câştigat la zero.
În primul joc al setului 2, Ana a ratat două mingi de break, dar Kenin a făcut primul break, la zero. Românca a răspuns pe măsură: re-break-ul şi încă un joc de servicu câştigat la zero, dar de la 3-3, americanca a câştigat tot până la sfârşitul setului.
Şi-a continuat seria cu încă 3 jocuri în setul decisiv, întreruptă de un break al Anei, ca apoi să se ducă până la 5-1. O uşoară revenire a jucătoarei noastre au ajutat-o să salveze 3 mingi de meci, de la 0-40, dar în următorul a ratat 3 mingi de break şi Kenin a convertit a 4-a minge de meci.

Ana rămâne cu acumulările cuvenite calificării în turul 2 (R64), iar Sofia Kenin o va întâlni în al 3-lea pe învingătoarea din partida Irina Bara (142) [Q]Alison van Uytvanck (Belgia, 65), care se va disputa mai târziu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.