Primul test pentru coronavirus al lui Fernando Verdasco la Roland Garros a fost pozitiv, asftel că, în conformitate cu protocul sanitar stabilit de către organizatori, el a fost exclus din turneu.

Într-un comunicat publicat aseară pe reţelele de socializare, Fernando contestă rezultatul şi afirmă că este fals pozitiv.
El argumentează că testul pe care l-a efectuat în luna august a fost negativ.
După cel de marţi al organizatorilor – familia fusese testată negativ – el a mai făcut vineri două teste PCR şi unul serologic, toate fiind negative.
Jucătorul îşi exprimă frustrarea şi indignarea, pentru că organizatorii au refuzat efectuarea unui al doilea test, pentru a verifica dacă primul nu a fost fals pozitiv.

Fernando Verdasco (58 ATP, clasament maxim: 7 ATP / 2009, 36 de ani) jucase până la US Open 2020 (unde nu s-a dus) la 67 de turnee consecutive de Grand Slam, primul la Wimbledon 2003, ultimul la Australian Open 2020. La Grand Slam-ul australian a obţinut şi cea mai bună performanţă, semifinala din 2009.
La Roland Garros participase neîntrerupt începând din 2004 încoace, cele mai bune rezultate la cele 16 ediţii fiind optimile de finală, în care s-a calificat în mai multe rânduri.

În schimb, Benoît Paire, care fusese testat de mai multe ori pozitiv, a primit exact atunci când trebuia rezultatul negativ şi va juca la Roland Garros, cum de altfel anunţă vesel pe reţelele de socializare, “prima victorie”:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.