După trei victorii în calificări şi două pe tabloul principal la Roland Garros 2020, Irina Bara a pierdut astăzi în turul 3 (R32):

Embed from Getty Images

Irina şi Sofia – la sfârşitul ştirii – în timpul partidei de astăzi

Sofia Kenin (6 WTA) [4]Irina Bara (142) [Q] 6-2, 6-0

Partida a durat 1h12′.
Irina a început bine, 2-0 datorită break-ului din jocul 2, dar apoi a urmat o serie de 12 jocuri consecutive câştigate de Kenin.
Se spune des – şi când e cazul şi când nu e – că scorul nu reflectă realitatea din teren, dar aici chiar aşa au stat lucrurile, cel puţin în ce priveşte primele 8 jocuri ale acestei serii, pentru că 6 dintre acestea s-au câştigat la avantaje, plus ultimul din meci. Jucătoarea noastră a ratat 5 mingi de break în fiecare set.
Nici jocul româncei nu a fost atât de inferior celui al adversarei. S-a apărat calmă în faţa furiei cu care era atacată şi a reuşit câteva puncte câştigătoare de toată frumuseţea. Dar – ca şi în meciul cu Ana – campioana de la Australian Open a făcut diferenţa cu stopurile, lovitură pe care o stăpâneşte aproape la perfecţie.
Sofia a câştigat 71 din punctele disputate, iar Irina 48, diferenţa la acest capitol creându-se la mijlocul setului 2.

Irina încheie cel mai bun turneu al carierei – cu realizări importante în puncte şi premiu financiar, cuvenite – dar mai ales cu speranţa că acest rezultat îi va da un imbold carierei sale.

Embed from Getty Images

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.