Marius Copil a jucat deja în prima rundă a calificărilor Roland Garros 2020 şi a pierdut iar:

Filip Horansky (Slovacia, 176 ATP) – Marius Copil (199) 6-2, 6-1

Partida a durat 1h5′.
Marius nu a servit decât un as – adversarul doi -, a comis 4 duble greşeli – adversarul, niciuna -, a avut 11 lovituri direct câştigătoare – adversarul, 19 – şi a comis 23 de erori neforţate, adversarul, 13.
Jucătorul nostru a convertit singura oportunitate de break pe care şi-a creat-o, în primul set, când a reuşit re-break-ul pentru 2-3, iar Horanksy a convertit 5 din cele 13 şanse de break, trei în primul set şi două în al doilea.

Aceasta a fost prima întâlnire dintre Marius şi Horansky, care are 27 de ani şi un maxim al clasamentului: 161 ATP / mai 2019.

Astfel, Marius înregistrează a 6-a înfrângere din 2020 şi rămâne cu unica victorie din turul 1 al calificărilor Australian Open 2020.

Ultima victorie pe un tablou principal din circuit datează din octombrie 2019, când se califica în sferturile ATP 250 Series Anvers, unde pierdea la Andy Murray.

Desigur am mai văzut de-a lungul timpului jucători ieşiţi din formă, dar criza lui Marius se prelungeşte parcă prea mult. El a ratat complet – până acum – acest sezon. Nici întreruperea care poate ar fi trebuit să-i reseteze tendinţa negativă, nici împlinirile pe plan personal nu au reuşit să schimbe nimic.

Nu se cade să îl judecăm – eu în orice caz nu o fac – până la urmă este cariera lui şi doar el are dreptul să şi-o gestioneze, doar că mă încearcă o mare tristeţe atunci când îmi aduc aminte cât de mult s-a străduit să ajungă în top 100 ATP – la 12 ani după ce îşi începea cariera profesionistă – ce emoţie ne-a încercat atunci, ce ecouri a avut performanţa lui, printre cei care l-au felicitat fiind chiar adversarul său din turul 2 al ATP Masters 1000 Madrid, Andy Murray.
Sau ce bucuroşi am fost cu toţii când s-a calificat în finala de poveste cu Roger Federer de la 250 Series Basel 2018, ca puţin mai târziu să-şi atingă cel mai bun clasament al carierei: 56 ATP / 28 ianuarie 2019. Atunci am crezut că acel rezultat îi va da un imbold în carieră. Dar n
u a fost aşa.

Aşteptăm veşti mai bune de la Marius. Pe noi tot aici ne va găsi.

Tablourile turneelor de Grand Slam şi ATP

Credit Foto: Cristina Huţu / Creative Fortitude

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.