Patricia Ţig a pierdut a treia partidă pe care a jucat-o la Roland Garros 2020.

Într-o partidă contând pentru turul 3 (R32):

Imagini din timpul partidei
Credit foto: Jimmie48 Tennis Photography

Fiona Ferro (Franţa, 49) – Patricia Ţig (59 WTA) 7-6(7), 4-6, 6-0

Partida a durat 2h48′.
În primul set, Patricia a avut în două rânduri câte un break înainte – pentru 3-2 şi 5-4 (acel joc în care a servit pentru set, l-a pierdut la 15) – dar Ferro le-a recuperat imediat. În tie-break a salvat două mingi de set, nu şi pe a treia, dar numai după ce s-a luat la harţă cu un spectator care o huiduia de fiecare dată când striga după o reuşită. Cine ştie ce s-ar fi întâmplat dacă atunci nu şi-ar fi pierdut concentrarea.
În setul al doilea, jucătoarea noastră a salvat o minge de break în primul joc şi încă patru în al 5-lea. De la 3-3, Patricia a sprintat cu 11 puncte câştigate la rând, care i-au adus un joc de seviciu, un break şi 3 mingi de set, la 5-3 şi 40-0. Le-a irosit pe toate trei, deoarece a venit rândul franţuzoaicei să câştige 5 puncte la rând. Dar românca a închis setul la primire, atunci când a convertit a 4-a minge de set.
Patricia nu a mai avut resurse fizice – şi nici psihice, a fost extrem de iritată, la un moment dat părea că nu mai vrea să joace – pentru setul decisiv, cu excepţia jocului 5, în care a salvat trei mingi de break, înainte de a-l pierde.

Un meci în care cele două jucătoare au dat totul în primele două seturi – miza optimilor de finală fiind enormă pentru amândouă – au şi greşit dar au creat şi spectacol, schimburi lungi, lovituri deosebite de ambele părţi.
Nefericit desigur deznodământul ultimului set pe care l-a jucat Patricia în cea din urmă partidă de simplu de aici, dar ea rămâne cu cele două victorii – şi acumulările aferente, inclusiv un nou maxim al clasamentului – care se adaugă celei de la US Open, prima pe un tablou principal de Grand Slam.
Două turnee majore jucate pe continente diferite în condiţiile date, nu era puţin lucru, oricum.
Aşa, cu primul titlu WTA al carierei intercalate între ele, această perioadă poate fi considerată una bună. Urmarea poate fi şi mai bună, cu o capacitate sporită de a rezista la inevitabilul stres din timpul meciurilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.