A fost stabilit programul – nu încă şi ordinea de joc – pentru primele trei zile ale Roland Garros 2020.

Astfel, duminică şi luni se vor juca partidele turului 1 (R128) de pe jumătatea superioară a tabloului feminin. Simona Halep şi Irina Begu, cele două jucătoare românce de pe această jumătate, vor juca duminică.
Luni şi Marţi se vor juca partidele de pe jumătatea inferioară, unde le avem pe Sorana Cîrstea, Ana Bogdan şi Patricia Ţig.

Simona, înaintea şi după antrenamentul de ieri
Credit foto: Corinne Dubreuil / @rolandgarros

Pe tabloul masculin jumătăţile sunt inversate, cea inferioară se va disputa duminică şi luni, iar cea superioară luni şi marţi.

Partidele care se joacă duminică pe tabloul feminin:

*

Altfel, Simona a spus astăzi la ziua media că este o mare diferenţă în ce priveşte clima între Roma şi Paris:

E o mare diferenţă de temperatură între Roma şi Paris, cel puţin 15 grade. Iar eu simt frigul. Voi avea ceva dificultăţi la acest capitol.

Ea a mai adăugat că este o şansă disputarea turneului şi că, cei care s-au zbătut ca acesta să devină realitate, merită mulţumiri.

 

 

*

Aşteptările optimiste ale organizatorilor legate de numărul spectatorilor care vor putea asista la partide sunt infirmate în continuare.
De la 20.000 cât îşi propuseseră iniţial, la 11.500, cât era vorba acum câteva zile, acum numărul a scăzut la doar 1.000 – zilnic, pe toate terenurile cumulat – în urma noilor reglementări impuse de guvernul francez la nivel naţional [anunţul turneului mai jos].

Rămâne în discuţie dacă în această mie intră şi cei care beneficiază de acreditări, echipele jucătorilor, copiii de mingi etc. sau nu. Conform cotidianului “L’Équipe”, se pare că cei cu acreditări – există poisibilitatea ca numărul acestora să fie redus – nu sunt incluşi, ei adăugându-se peste cei 1000.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.