După trei victorii la Roland Garros 2020, care anunţau un turneu foarte bun, Simona Halep a fost depăşită categoric în optimile de finală de Iga Swiatek (n. 31 mai 2001), campioana junioarelor la Wimbledon 2018, care are în palmares o finală WTA la International Lugano 2019 şi astăzi a obţinut prima victorie a carierei în faţa unei jucătoare din top 10 WTA:

Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography
Alte imagini din timpul partidei, la sfârşitul ştirii

Iga Swiatek (Polonia, 54 WTA) – Simona Halep (2) [1] 6-1, 6-2

Partida a durat 1h8′.
În startul partidei, Swiatek a luat avans 3-0 – cu un  break înainte – Simona a câştigat un game de serviciu, dar jucătoarea din Polonia a continuat cu 5 game-uri adjudecate la rând, care i-au asigurat primul set şi un avans de 2-0 în al doilea.
Tot ce a mai reuşit Simona până la sfârşitul partidei a fost să câştige două jocuri de serviciu şi pe acelea foarte greu: pentru primul a trebuit să salveze 4 mingi de break, pentru al doilea, 5.
Per total, Swiatek a avut 14 şanse de break, din care a convertit 4, iar Simona, niciuna.
Swiatek a avut 30 de lovituri direct câştigătoare – Simona, 12 -, în condiţiile în care jucătoarea din Polonia a comis 20 de erori neforţate şi Simona, 15.
Scorul la puncte a fost 66-43 pentru Iga, care pare hotărâtă să devină cât mai repede urmaşa Agăi.

Să ne reamintim că acum s-a inversat din nou situaţia faţă de ediţia trecută, când Simona era eliminată în sferturi de Anisimova pe care a dominat-o acum şi îi lăsa doar un joc în optimi lui Swiatek, care astăzi a învins-o categoric.

Probabil că şi acea victorie clară de anul trecut a fost una din cauzele înfrângerii atât de categorice de astăzi, căci Simona părea la fel de surprinsă ca şi noi de jocul fantastic al tinerei poloneze.

Să nu fi existat un plan de rezervă pentru această situaţie?
Să fi existat, dar Simona a uitat să-l aplice? Vom afla mai multe chiar de la ea în conferinţa de presă.

Cert este că Swiatek a dictat condiţiile de la început şi până la sfârşit, iar jucătoarea noastră nu a pus niciun moment la îndoială această stare de fapt. Chiar şi atunci când reuşea o lovitură bună sau câştiga un punct elaborat, ea nu reuşea să repete execuţia, ca de acolo să clădească în continuare.

Părăsită şi de serviciu în setul al doilea, Simona nu a reuşit nici să prelungească partida, ca astfel să poată verifica dacă adversara era capabilă să menţină mai mult timp acest ritm demn de toată admiraţia, chiar dacă nouă nu ne-a fost pe plac.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.