Simona Halep a răspuns întrebărilor jurnaliştilor, la conferinţa de presă pe care a acordat-o după victoria din turul 3 (R32) la Roland Garros 2020:

Despre starea de spirit excelentă pe care o are după reluarea circuitului:

În timpul întreruperii am înţeles încă o dată, cât de mult iubesc acest sport, cât de mult îmi doresc să joc în circuit. După ce m-am odihnit, m-am simţit foarte bine atunci când am revenit pe teren. Acum, să fiu la Paris, în acest oraş minunat, este cu adevărat fantastic. Încerc să dau ce am mai bun, ca să profit la maxim de timpul petrecut aici.

Câştig mai mult, pentru că surâd mai mult. Viaţa mea nu se mai învârte doar în jurul tenisului. Profit de această stare, sunt fericită atunci când joc şi cred că de aceea am un randament mai bun. Nu simt nicio presiune.

Pandemia m-a ajutat să-mi schimb mentalitatea, chiar dacă şi mai devreme lucram în sensul de a mă convinge că tenisul nu este totul pentru mine.
Acum sunt mai relaxată şi realizez că problemele importante sunt cele legate de viaţă şi nu neapărat acelea legate de tenis.
Sunt norocoasă să pot juca la acest turneu important. Mă simt bine. Nu ştiu dacă această stare se va perpetua. În orice caz, forma mea sportivă este bună şi asta îmi dă încredere. Vom vedea ce se va întâmpla la anul sau în lunile care vor urma. Am învăţat să-mi fac planuri pe termen scurt.

Despre ce ai schimbat la meciul de astăzi faţă de cel de anul trecut:

Am fost mai agresivă. Am fost cu adevărat stăpână pe joc. Anul trecut am stat prea mult în spate şi ea a avut posibilitatea să joace scurt, periculos. De altfel, este o jucătoare foarte bună. Dar astăzi mi-am făcut treaba şi am schimbat puţin tactica.
După acea partidă, în care ea a jucat excelent, dar eu i-am dat voie să facă asta, mi-am spus: “Ai de lucru la acest capitol, dar în sensul jocului tău.”

Despre al doilea game al meciului, în care a salvat 5 mingi de break:

Da, acele puncte au contat mult pentru că 2-0 e diferit faţă de 1-1. Eram conştientă că trebuie să-mi plasez bine serviciile încă de la început. Este o adversară foarte dificilă, pentru că are lovituri extrem de agresive şi a trebuit să mă implic la fiecare punct, să nu las să treacă nicio minge şi să nu ratez momentele importante.

Întrebată dacă şi Amanda intră în categoria celor tinere, care după un sezon foarte bun, scad pentru că adversarele le-au descifrat jocul, Simona a răspuns:

Da, aşa e. Dacă ai jucat cu cineva ştii la ce să te aştepţi. Este foarte tânără, mai are mulţi ani de carieră în faţă. Desigur că acum resimte şi presiunea. Cu siguranţă va urca foarte sus în clasament.

Despre faptul că multe dintre jucătoarele cunoscute au fost eliminate:

După cum am spus-o mereu, tenisul feminin este mai deschis decât cel masculin. Orice jucătoare poate câştiga orice partidă, pentru că nivelul este foarte ridicat. Suntem foarte apropiate valoric între noi şi până la urmă, contează mentalul. Stilul nostru, jocul sunt practic aceleaşi. Toate jucăm mult, ne dorim să ajungem cât mai departe, să ne perfecţionăm, să câştigăm meciuri.
Acum cred că anumite jucătoare sunt obosite, altele nu şi-au găsit ritmul după pandemie şi din cauza asta pierd, dar acesta nu este un subiect important.

De unde vine această sete de victorii, dorinţa de a juca turneul major pe zgură şi de ce ai jucat doar pe această suprafaţă după reluare?

Acasă m-am antrenat 5-6 luni doar pe zgură. Dacă am picioarele puternice, pot juca un tenis foarte bun.

Sursă: tennisctu.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.