În a doua optime de finală a tabloului feminin la Roland Garros 2020, s-a înregistrat, la fel ca în prima, un rezultat surprinzător:

Trevisan
Credit Foto: @wta & Jimmie48 Tennis Photography

Martina Trevisan (159 WTA) [Q] – Kiki Bertens (8) [5] 6-4, 6-4 în 1h35′, după ce jucătoarea din Italia a condus în primul set cu 5-1, Bertens a recuperat ambele break-uri pentru 5-4, dar Trevisan a avut ultimul cuvânt. Şi în setul 2, Bertens a recuperat de două ori break-ul pe care îl avea în urmă, dar la fel ca în primul, Martina a încheiat cu un break.

Astfel, primul sfert de finală al tabloului se va disputa între jucătoare care vor fi prezente pentru prima dată în această fază la un turneu de Grand Slam:

Iga Swiatek (Polonia, 54 WTA) – Martina Trevisan (159 WTA) [Q]

Palmares direct: 1-1

Credit: itftennis.com

Al doilea sfert de finală al tabloului va fi:

Svitolina şi Podoroska

Elina Svitolina (5) [3]Nadia Podoroska (131) [Q]

Palmares direct: 0-0

Elina Svitolina s-a calificat pentru a 3-a oară în sferturile de finală ale Roland Garros – după ediţiile 2015 şi 2017 – şi pentru a 7-a oară în cele ale unui turneu de Grand Slam: Australian Open 2018 şi 2019; Wimbledon 2019 şi US Open 2019.

Nadia Podoroska a mai fost prezentă doar pe tabloul principal la US Open 2016, când a pierdut în primul tur.
Jucătoarea din Argentina, în vârstă de 23 de ani, al cărei maxim al clasamentului este acum 130 WTA, şi-a asigurat, datorită celor 430 de puncte acumulate până acum, un progres printre primele 70 de jucătoare ale ierarhiei.

Podoroska şi Trevisan sunt primele jucătoare promovate din calificări, care ajung în sferturile de finală ale Roland Garros, de la Yaroslava Shvedova în 2012. Ultima dată când două jucătoare promovate din calificări ajungeau în sferturi, se întâmpla în 1978 (@WTA Insider).

 

 

În optimi:

Elina Svitolina – Caroline  Garcia (45) 6-1, 6-3 în 1h3′

Nadia Podoroska – Barbora Krejcikova (114) 2-6, 6-2, 6-3 în 2h9′.

*

După ce a pierdut în optimile de finală, Simona a spus la conferinţa de presă:

Halep şi Swiatek

O felicit [pe Swiatek]. A făcut un meci incredibil. A acoperit tot terenul. Mingile ei veneau tare, pe linia de fund. A fost cam frig, cam răcoare, iar eu n-am fost în forma cea mai bună. Nu pot să spun decât că astăzi a fost partida ei.

Sigur că aş fi putut să plasez mai multe mingi astfel încât să o împing dincolo de linia de fund, dar astăzi nu am putut să fac mai mult, pentru că ea a fost cea care a dominat. A dat dovadă de o agresivitate dusă la extrem. Poate că al treilea meci va fi mai echilibrat. Dar astăzi a fost aşa. Accept înfrângerea.

Sunt puţin dezamăgită, întristată de felul cum au decurs evenimentele. În orice caz, este o experienţă în plus.  Au fost condiţii dificile pentru mine. Dar ea a fost foarte bună. Data viitoare voi încerca să joc mai bine.

Întrebată cum îşi va reveni după această înfrângere, ţinând cont de excelentul sezon pe care l-a avut, Simona a răspuns:

A fost un an fantastic, cu momente dificile, prin care am trecut cu toţii. N-o să mă amărăsc din cauza acestei înfrângeri. Există momente grele şi am avut câteva în cariera mea. O să mănânc o ciocolată şi mâine o să mă simt mai bine.

Întrebată dacă a fost pregătită 100% pentru meciul de astăzi şi dacă ştie de ce acoperişul a rămas tras, chiar dacă afară era soare:

Nu m-am întrebat de ce. La începutul partidei am văzut că va rămâne tras şi n-am comentat. Aşa că nu ştiu. Da, am fost prezentă 100%. Când este răcoare, nu mă simt în stare să alerg după fiecare minge. În orice caz, din fericire, nu sunt accidentată.

Despre calificarea Martinei Trevisan:

Nu ştiu ce să răspund. În orice caz, nu mă mai surprinde nimeni, toate joacă la un nivel ridicat. Rezultatul depinde de forma fiecăreia în ziua respectivă. La fel cum eu n-am jucat rău, dar ea a meritat să câştige, cred că acest raţionament se aplică şi în cazul Martinei.
Dacă ajungi în turul 4 la un Grand Slam, asemenea rezultate nu mai sunt surprinzătoare, pentru că atunci eşti o jucătoare bună.

Dacă a fost surprinsă de agresivitatea adversarei:

Mă aşteptam să fie agresivă şi că va juca aşa. Totul a curs în favoarea ei. Avea o încredere desăvârşită.
Cred că a jucat la fel ca anul trecut, dar atunci am reuşit s-o împing în spatele terenului şi n-a avut timp să-şi plaseze loviturile puternice. Astăzi i-a reuşit mai bine. Atunci când simte mingea, loveşte foarte bine de sub umăr. În plus, astăzi a găsit nişte unghiuri incredibile.

Simona a adăugat că este mulţumită că a jucat aici şi că victoria de turneu de la Roma a făcut ca sezonul să fie unul reuşit.

Întrebată dacă va juca în Australia, a răspuns că da. Chiar dacă este obligatorie carantina de 14 zile, dacă se va putea antrena în interiorul unei bule, atunci va merge cu siguranţă. Rămâne de văzut când, pentru că este prea devreme să ştie  dacă va juca un turneu înainte sau nu.

Întrebată ce va face după ce va ajunge acasă:

O să mă odihnesc. Mă voi plimba prin oraş, pentru că aici m-am cam plictisit. Voi sta cu familia şi voi profita de momentele de pauză. Sunt mulţumită de acest sezon.

Galerie videoclipuri (4)
Conferinţa de presă a Simonei, momentele importante ale partidei, precum şi ale celor câştigate de Svitolina şi Trevisan


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.