În noul clasament WTA dat publicităţii încă de ieri, distanţa dintre primele două jucătoare din ierarhie rămâne aceeaşi ca săptămâna trecută: Ashleigh Barty: 8717 de puncte, Simona Halep: 7255, adică o diferenţă de 1.462 de puncte.
Să precizăm că Simona are şansa de a reveni pe primul loc în cazul în care câştigă turneul.
După cum ştim, punctele nu se mai scad la 12 luni, ci la 22, astfel că un jucător nu pierde puncte, ci doar îşi adaugă, în cazul în care obţine un rezultat mai bun decât în 2019 (un turneu nu se poate contabiliza de două ori).

Astfel, Simona, care anul trecut ajungea în sferturile de finală la Roland Garros – 430 de puncte WTA – dacă ar câştiga turneul – 2000 de puncte – ar înregistra un spor de 1.570 de puncte şi ar avea cu 108 mai multe decât jucătoarea din Australia.
Evident, Barty – deţinătoarea titlului – dacă ar fi venit la Roland Garros, nu ar fi acumulat puncte în plus acum, ci ar fi avut doar ocazia să-şi apere pe teren, atât titlul, cât şi locul 1, într-o eventuală finală cu Simona.

*

Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography
Galerie videoclipuri, la sfârşitul articolului

Altfel, după victoria din primul tur (R128), Simona a spus la conferinţa de presă: [videoclipuri cu un extras din conferinţă, precum şi momentele importante ale partidei, la sfârşitul ştirii]:

Legat de victoria obţinută de ziua ei şi de cadoul perfect pe care îl aşteaptă:

Desigur, cadoul perfect a venit deja şi este victoria de astăzi. A fost ceva cu totul special, pe care nu îl voi uita niciodată, să joc de ziua mea la Roland Garros.
Nu voi putea sărbători, pentru că trebuie să rămân în cameră, dar o să beau o sticlă de apă, mă voi bucura de aceste clipe şi o să vorbesc cu cei dragi mie. Voi sărbători după turneu.

Despre condiţiile de joc:

Sunt foarte onorată că am inaugurat noul acoperiş de pe Philippe Chatrier şi sunt fericită că putem juca acum şi când plouă. A fost frig, pentru că aşa era şi afară. Dar am fost protejaţi de vânt şi astfel am putut juca normal, chiar dacă terenul a fost puţin greu. Au fost condiţii plăcute, ţinând cont că afară ploua.

Despre comparaţia care se face cu ediţia 2016, care s-a disputat tot pe o vreme friguroasă:

Este asemănător, doar că acum nu a plouat. În 2016 ploua şi era mai frig decât acum. Nu mi-a fost uşor, dar îmi spun mereu că sunt aceleaşi condiţii pentru ambele şi că trebuie să rămân calmă. Faptul că am reuşit să-mi modific tactica în timpul partidei, mă bucură. Sunt mulţumită de această victorie.

Întrebată dacă este posibil să faci un meci perfect şi dacă ea a reuşit aceasta:

Da, am reuşit. Finala de la Wimbledon a fost perfectă. Atunci când stau să mă gândesc ce am făcut atunci rău sau mai puţin bine, nu găsesc nimic.

Despre diferenţa dintre această ediţie a turneului de la Roland Garros şi cele precedente:

Este diferit pentru că lipseşte publicul, acea mulţime enormă, dar în rest este plăcut. Mie, în orice caz, îmi place. Nu e chiar atât de greu să te  obişnuieşti cu aceste condiţii. Nu putem ieşi, trebuie să rămânem în bula noastră. Asta este puţin dificil, dar pentru mine este şi ceva special aşa că sunt încântată că mă aflu aici.

Legat despre progresele pe care le-a înregistrat de la ultima aniversare:

Cred că am progresat mult. Sunt mai matură, mai calmă pe teren, unde mă simt, de altfel, bine. Sunt destinsă. Încerc să dau ce am mai bun şi nu renunţ la niciun punct. Cred că m-am schimbat în ultimele 12 luni.

Despre planul B la care a apelat în acest meci

Am schimbat tactica, pentru că la început am încercat să fiu agresivă să atac fiecare minge. Dar [Sorribes Tormo] are picioare solide şi nu rata nimic. Mingile ei erau înalte şi aveau destul de mult efect. Or, pentru mine este greu să joc de deasupra umerilor. Aşa că am deschis mai bine unghiurile, am jucat mai lent şi am lucrat fiecare minge, am pus scurte şi această tactică a funcţionat.

Galerie videoclipuri (2)
Rezumatul conferinţei de presă şi momentele importante ale partidei


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.