Finala probei feminine la Roland Garros 2020 va fi:

Iga Swiatek (Polonia, 54 WTA) – Sofia Kenin (6 WTA) [4] 

Palmares direct: 0-0

Dacă despre prima semifinală am vorbit ceva mai devreme, cea de pe jumătatea inferioară a tabloului s-a încheiat cu rezultatul:

Embed from Getty Images

Sofia Kenin – Petra Kvitova (11) [7] 6-4, 7-5

Partida a durat 1h45′.
Kenin a început tare, 4-1, datorită break-urilor din jocurile 3 şi 5. În al 6-lea Kvitova a recuperat unul, dar Kenin a împiedicat-o să egaleze la 4, când a salvat o minge de break a jucătoarei din Cehia.
În setul 2, Sofia a rupt echilibrul în jocul 5, iar în următorul a salvat nu mai puţin de 5 mingi de break. N-a reuşit să închidă la 5-4, când a servit şi a pierdut jocul la 15. Dar imediat a mai făcut un break, pe care l-a confirmat apoi după prima egalitate, convertind prima minge pentru finală.

O partidă a cărei calitate a fost afectată de vânt, dar doar în ce priveşte acurateţea loviturilor, căci în rest jucătoarele au luptat cu ardoare. A triumfat, ca mai mereu la acest turneu, determinarea, stilul hiper-agresiv al tinerei generaţii, care a anihilat experienţa celor consacrate.
Deşi scorul la puncte a fost de doar 75-71 pentru jucătoarea din SUA, ea le-a câştigat pe cele importante din meci, profitând şi de primul serviciu slab al Petrei, doar 54% din puncte jucate cu acesta, dintre care 66% câştigate.

Sofia Kenin s-a calificat în a 3-a finală a sezonului, după Australian Open şi International Lyon – ambele câştigate – şi în a 7-a a carierei, palmares 6-1 –  dar prima pe zgură:

  • 2 de Grand Slam: 1-0
  • 5 WTA International: 4-1

Până la Roland Garros 2020, Kenin nu se calificase în niciun sfert de finală pe zgură la vreun turneu din circuitul WTA – cele mai multe victorii pe un tablou le obţinuse anul trecut aici, trei pentru optimi de finală – şi mai mult, a venit la Roland Garros după contraperformanţa de la WTA Premier 5 Roma. Sigur, aici zgura a fost diferită, dar totuşi, ceva se întâmplă în circuit.

Sofia va mai progresa un loc în clasamentul WTA – este sigură acum de locul 4, datorită celor 1300 de puncte acumulate deocamdată – iar o eventuală victorie în finală ar duce-o pe podiumul WTA (punctele şi premiile financiare).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.