Un singur cap de serie a fost eliminat ieri, zi în care s-au disputat primele partide ale turului 1 (R128), pe jumătatea inferioară a tabloului, la Roland Garros 2021:

Anhelina Kalinina (Ucraina, 139 WTA) – Angelique Kerber (27) [26] 6-2, 6-4 în 1h26′

Embed from Getty Images

Imagini din timpul partidei

Jucătoarea din Ucraina (clasament maxim: 107 WTA / decembrie 2018, 24 de ani) – care trecea în runda a treia a calificărilor de Jaqueline Cristian – a obţinut astfel a doua victorie pe un tablou principal la un turneu de Grand Slam, după US Open 2018, atunci o învingea pe Gabriela Ruse, în primul tur al calificărilor. Kalinina a mai jucase şi pe tabloul principal al US Open 2020, admisă direct.

Angelique Kerber a pierdut pentru a 5-a oară în primul tur la ultimele 6 ediţii ale Roland Garros, excepţia cea din 2018, atunci când ajungea în sferturile de finală.
Cât despre evoluţia ei din acest sezon, ea nu a legat două victorii decât la WTA 1000 Roma, dar a doua a fost datorată accidentării Simonei.

Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography

Petra Kvitova (12) [11] a trecut mai departe, dar doar după ce a salvat o minge de meci la 5-6 în setul al doilea, aflată la serviciu – în victoria: 6-7(3), 7-6(5), 6-1 după 2h16′ cu altă jucătoare promovată din calificări, Greet Minnen (Belgia, 125).

Cât despre viitoarea adversară a Anei Bogdan, Naomi Osaka, ea s-a ţinut de cuvânt şi nu a venit la conferinţa de presă, deşi oficialii turneului au încercat să o convingă şi să înţeleagă natura problemelor ei. 
Drept urmare, a fost amendată cu 15.000 USD şi ameninţată inclusiv cu descalificarea  din turneu şi suspendarea de la alte evenimente de Grand Slam, conform articolelor din regulament citate. 

Comunicatul este semnat de toate cele 4 turnee majore, ceea ce îi dă o greutate suplimentară.

Acum câteva zile şi WTA îşi luase mâna de pe ea, astfel încât situaţia ei este acum una fragilă, mai ales că majoritatea colegilor de circuit nu o susţin, deşi au spus că o înţeleg.

Între timp, sora ei, Mari a dezvăluit că la trecute conferinţe de presă, Naomi a fost afectată de întrebări legate de contraperformanţele ei pe zgură. Inclusiv un membru al familiei ar fi hărţuit-o pe această temă [sursă: Tumaini Carayol].

Rămâne de văzut cine va câştiga această partidă de Skanderbeg, mai ales că miza este – deşi nerostită – cea financiară. Căci, fără a fi pedepsită Osaka – sau pedepsită doar cu amenzi – exemplul ei ar putea fi urmat şi de alţi jucători, iar conferinţele de presă sunt – după meciurile în sine – cel mai important produs pe care îl are de vândut tenisul.

Ordinea de joc -31.05 – Roland Garros 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.