Au fost decise semifinalistele pe jumătatea superioară a tabloului Roland Garros 2021. Ambele vor juca pentru prima dată în această fază la un turneu de Grand Slam.

Mai întâi a fost decisă cea de pe primul sfert al tabloului.
Aceasta este Barbora Krejcikova (26 de ani) redutabila dublistă – două titluri de Grand Slam la dublu şi trei la dublu mixt în palmares – care începând cu ediţia trecută a turneului de la Roland Garros a început să-şi clădească o carieră din ce în ce mai solidă la simplu.
Jucătoarea din Cehia a câştigat astăzi a 10-a partidă consecutivă în circuit, după ce în săptămâna premergătoare acestui turneu devenea campioană la WTA 250 Strasbourg.
Experienţa ei a prevalat în faţa tinerei Cori Gauff. Şi-a folosit-o pentru a reveni în primul set şi apoi pentru a bloca încercarea de a rămâne în meci a adversarei.

Iar de pe al doilea sfert al tabloului s-a calificat Maria Sakkari (25 de ani). Ea a eliminat-o pe deţinătoarea titlului, care venise la meci cu 22 de seturi consecutive câştigate la turneul major pe zgură, dar care astăzi a fost neinspirată, moale şi nici fizic nu a stat prea bine.
Meritele Mariei sunt însă importante: un joc agresiv, siguranţă de sine şi soluţii alese inteligent la majoritatea punctelor.

Aşadar, semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului va fi:

Credit foto: Jimmie48 Tennis Photography

Barbora Krejcikova (33 WTA) – Maria Sakkari (18) [17]

Palmares direct: 2-0 [1-0]

Credit Info: itftennis.com

Semifinala de pe jumătatea inferioară

De remarcat că toate cele 4 semifinaliste s-au calificat pentru prima dată în această fază la un turneu major ele devenind a 70-a, 71-a, 72-a şi 73-a de la introducerea sistemului cu 32 de capi de serie, în 2002.
26 dintte noile semifinaliste au reuşit premiera la Roland Garros, dintre care 9 la ultimele 3 ediţii [Credit: Diego Barbiani]

Semifinalistele cumulează 780 de puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 375.000 €.

Rezultatele din sferturile de pe jumătatea superioară:

Barbora Krejcikova (33 WTA) – Cori Gauff (25) [24] 7-6(6), 6-3

Partida a durat 1h50′.
Gauff a început mai bine şi s-a distanţat la 3-0. A fost egalată, dar s-a desprins la 5-3, scor la care a ratat o minge de set. Chiar dacă pierduse avantajul break-ului, ea a mai ratat două mingi de set la primire, la 6-5. Pentru ca în tie-break să se desprindă de la 4-4 la 6-4. Dar a ratat şi mingile de set cu numerele 4 şi 5, iar Krejcikova a convertit prima ocazie.
În setul al doilea, jucătoarea din Cehia, inspirată de reuşita din finalul primului set s-a distanţat la 5-0. Gauff a încercat la rândul ei să revină, dar ei nu i-a reuşit, chiar dacă a salvat 3 mingi de meci consecutive la 1-5, când primea, apoi încă două la 2-5, dar Barbora a încheiat partida cu un joc de serviciu câştigat la zero. 

Maria Sakkari (18) [17] – Iga Swiatek (9) [8] 6-4, 6-4

Partida a durat 1h35′.
Swiatek a început mai bine, cu un break în jocul al doilea, avantaj pe care l-a pierdut imediat. Sakkari a salvat la 2-2 patru mingi de break şi de acolo, eliberată de presiune şi intuind corect slăbiciunea adversarei, a condus jocul. A reuşit break-ul desprinderii în game-ul 9 şi a închis, după ce ratase o minge de set şi anulase una de break.
În setul al doilea, Mariei i-a fost şi mai uşor: a câştigat la retur în primul joc şi apoi n-a avut de apărat nicio minge de re-break din partea adversarei, care la 0-2 a solicitat şi un time-out medical de urgenţă.

Ordinea de joc – 09.06 – Roland Garros 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.