Big 3 – Novak Djokovic, Rafael Nadal şi Roger Federer – avansează – în formaţie completă pe jumătatea superioară a tabloului Roland Garros 2021.
Ieri, în turul 3 (R32) Nole şi Rafa au obţinut victorii în trei seturi, iar Roger în patru.

Pe primul sfert al tabloului, Novak Djokovic a devenit primul jucător din Era Open care se califică în optimile de finală la 12 ediţii consecutive ale Roland Garros [Rafa a pierdut în turul 3 la ediţia 2016].

Emoţionantă a fost partida pe care Roger a câştigat-o – 7-6(5), 6-7(3), 7-6(4), 7-5 după 3h35′ – în care a servit pentru meci după miezul nopţii. El a devenit cel mai vârstnic jucător care se califică în optimile unui turneu de Grand Slam după Ken Rosewall la Australian Open 1978:

Suport statistic: @TennisMyLife68, @JeuSetMaths, @LucaFiorino

La conferinţa de presă, Roger s-a arătat mulţumit de forma lui fizică:

Toate partidele pe care le-am jucat de la accidentare încoace, îmi dau informaţii despre restul sezonului. Îmi face o plăcere deosebită să joc trei ore şi jumătate la un nivel ridicat cu un foarte bun adversar. Asta îmi dovedeşte că sunt pe drumul cel bun. Am muncit mult ca să ajung aici.
Au fost totuşi câţiva oameni în tribune, sponsori, ziarişti, echipa mea. Aş fi fost mai emoţionat dacă tribunele ar fi fost pline.

Dar a adăugat că nu este sigur dacă va juca luni în optimile de finală:

Asta depinde de cum va reacţiona corpul meu după această partidă. Voi discuta cu echipa mea şi vom lua împreună decizia.

Celelalte statistici ale Big 3, în context istoric: numărul optimilor de finală în care s-au calificat la turneele de Grand Slam [foto 1], numărul partidelor câştigate la turneele majore [foto 2], numărul partidelor câştigate în circuit [foto 3], cele mai multe partide câştigate în circuit pe zgură [foto 4], cele mai multe partide câştigate la unul şi acelaşi turneu, unde Rafa l-a depăşit ieri pe Roger.

Rafa în ierarhia celor 32 de seturi consecutive câştigate la Roland Garros:

 

Pe de altă parte, în optimile de finală s-au calificat – pentru prima dată în Era Open – 3 jucători italieni şi ce sărbătorire mai frumoasă, decât că îi vor întâlni în această fază tocmai pe cei 3 Mari:

Credit Foto: @supertennistv

  • Lorenzo Musetti (76 ATP, 19 ani) va juca pentru prima dată în optimile de finală ale unui turneu de Grand Slam cu Novak Djokovic (1) [1]. Aceasta va fi prima lor întâlnire.
    Mai mult, Musetti joacă aici pentru prima dată pe un tabloul principal al unui turneu de Grand Slam [foto 1, cei care au mai reuşit această performanţă] şi a devenit primul jucător născut în 2002 [Sinner este în 2001] care face optimi la un turneu major [foto 2]:
  • Matteo Berrettini (9 ATP, 25 de ani) [9] – pentru prima oară în optimile de finală ale Roland Garros şi a 5-a oară la un turneu major – îl va întâlni în R16 pe Roger Federer (8) [8], pe a doua optime a primului sfert al tabloului. Palmares direct: 2-0 pentru Roger
  • Jannik Sinner (19) [18] – pentru a doua oară în optimile de finală ale unui turneu major, prima dată anul trecut, când juca sferturi de finală aici – îl va întâlni în R16 pe Rafael Nadal (3) [3], pe prima optime a sfertului al doilea. Palmares direct: 2-0 pentru Rafa

A doua optime de finală a sfertului al doilea va fi:

Diego Schwartzman (10) [10] Jan-Lennard Struff (42)

Palmares direct: 1-1

Jucătorul german a oprit în trei seturi elanul tânărului Carlos Alcaraz (97).

Rezultatele în tabloul PDF de mai jos

Până atunci, astăzi se dispută optimile de finală de pe jumătatea inferioară a tabloului.

Ordinea de joc – 06.06 – Roland Garros 2021

Turneele Săptămânii (rezultate complete)
Click pe butonul corespunzător și selectați tabloul pe care vreți să-l vizualizați
@ Paris
30 mai - 13 iun 2021
"Roland Garros"
Grand Slam - zgură, aer liber
34.367.215 €
Cronicile turneului

@ Nottingham
06 - 13 iun 2021
"Viking Open Nottingham"
WTA 250 - gazon, aer liber
235.238 USD/235.238 USD

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.