Următoarele două jucătoare din România, care au evoluat în runda a doua a calificărilor Roland Garros 2021, au câştigat şi vor juca pentru un loc pe tabloul principal.

Jaqueline Cristian a câştigat un meci foarte greu cu jucătoarea fanion a Egiptului, despre a cărei cerbicie eram avizaţi încă de la ediţia trecută a turneului când, promovată din calificări, a chinuit-o serios pe Karolina Pliskova în primul tur.

Monica Niculescu a avut în faţă o adversară tânără, neexperimentată, care i-a ridicat însă unele probleme în setul al doilea. Jucătoarea noastră le-a rispit însă în finalul partidei şi a câştigat al doilea meci în proba de simplu din 2021.
Oricum a plătit preţul pentru ezitările respective după încheierea partidei, când antrenorul Călin Ciorbagiu a băgat-o în şedinţă – Moni fiind încă pe teren – şi în urma dialogului dintre ei, spumos ca de fiecare dată, ea a mărturisit că adversara a surprins-o de câteva ori.

Embed from Getty Images

Jaqueline, în timpul partidei de astăzi

Jaqueline Cristian (152) – Mayar Sherif (Egipt, 120) [13] 7-5, 5-7, 7-6(1)

Partida a durat 3h3′.
Jaqueline a fost autoarea primului break din setul 1, în jocul 11, pentru ca în următorul să salveze 3 mingi de re-break ale adversarei înainte de a închide.
În al doilea, jucătoarea noastră a fost condusă, 1-3, dar a revenit şi la 5-4, aflată la serviciu a ratat două mingi de meci şi apoi a pierdut următoarele două jocuri.
În setul decisiv, Jaqueline a pornit excelent – 3-0 cu două break-uri înainte – dar a fost egalată la 5, după ce a condus cu 5-4. La acel scor, Sherif a cerut un time-out medical, după care Jaqueline a avut o perioadă de joc mai slabă, a cedat şi nervos, exteriorizându-se către echipa ei: “nu mai pot, pur si simplu nu mai pot”.
Dar până la urmă a putut, a început să joace din nou foarte bine, iar în tie-break, de la 1-1 a câştigat tot.

Ea va juca pentru un loc pe tabloul principal cu Anhelina Kalinina (Ucraina, 139, clasament maxim: 107 WTA / decembrie 2018, 24 de ani) [29], pe care n-a mai întâlnit-o până acum.

Monica Niculescu (175) – Carole Monnet (Franţa, 381) [WC] 6-2, 6-4

Partida a durat 1h28′.
În primul set Monica a câştigat de două ori la primire şi a salvat toate cele 4 mingi de break ale adversarei.
Al doilea a fost mai animat, cu 7 break-uri, Monica având un ultim cuvânt apăsat, cu ultimele 10 puncte ale partidei câştigate.

Ea o va întâlni în runda a treia a calificărilor pe învingătoarea din partida Maria Camila Osorio Serrano (Columbia, 98, clasată pe cel mai bun loc al carierei, 19 ani) [11], cu care n-a mai jucat până acum.

Jaqueline şi Monica acumulează deocamdată câte 30 de puncte WTA şi premii financiare în valoare de 25.600 €.

Ordinea de joc – 26.05 – Roland Garros 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.