Barbora Krejcikova a venit la Roland Garros 2021 cu primul titlu al carierei, cucerit în săptămâna premergătoare, la WTA 250 Strasbourg.

Celor 5 victorii de acolo, jucătoarea clasată acum pe locul 33 WTA le-a mai adăugat alte 4 şi s-a calificat astfel pentru prima dată în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam.

Embed from Getty Images

Necotată printre favorite, a eliminat pe parcurs doi capi de serie, pe Ekaterina Alexandrova (34) [32] în turul doi şi pe Elina Svitolina (6) [5] în al treilea – a doua victorie a carierei la o jucătoare din top 10 WTA – pentru ca astăzi să facă o demonstraţie de forţă în partida cu Sloane Stephens (59): 6-2, 6-0 în 1h7′, după ce a câştigat 60 din cele 95 de puncte jucate.

De-a lungul seriei de 9 partide câştigate, Barbora a pierdut doar două seturi, în faţa celor mai slab clasate jucătoare din lista celor învinse la turneele respective, ambele cu 5-7, primele din partidele cu Jule Niemeier (216) în semifinalele turneului WTA, respectiv cu Kristyna Pliskova (89), în primul tur al celui major.

O dublistă de excepţie, Barbora Krejcikova – lider al ierarhiei timp de 12 săptămâni, în 2019, două titluri consecutive de Grand Slam în palmares, Roland Garros şi Wimbledon 2018 (/ Katerina Siniakova) –  clasată acum pe cel mai bun loc la simplu, 26 de ani, şi-a început ascensiunea în această probă la ediţia trecută a turneului, atunci când se califica în optimi, pentru prima dată la un turneu major, intra pentru prima dată în top 100 WTA, după care mărturisea că nu mai avea decât puţine speranţe că îşi va construi o carieră la individual.

Embed from Getty Images

Ea o va avea ca adversară în partida unde va fi decisă câştigătoarea primului sfert al tabloului altă jucătoare prezentă pentru prima dată în această fază – care pierduse în optimile Wilmbledon 2019 şi Australian Open 2020 – foarte tânăra Cori Gauff (17 ani împliniţi pe 13 martie), şi ea cu 9 victorii consecutive în palmares, după ce câştiga al doilea titlu al carierei la WTA 250 Parma (cu două săptămâni înaintea Roland Garros). De altfel şi Paula Badosa, calificată la rândul ei în sferturi pe jumătatea inferioară a tabloului este în aceeaşi situaţie, ea câştigând în acea săptămână primul titlu al carierei la WTA 250 Belgrad.
Deci campioanele celor trei turnee dintre WTA 1000 Roma şi Roland Garros sunt în sferturile de finală la evenimentul de Grand Slam.

Astăzi, Cori Gauff (clasată pe cel mai bun loc al carierei: 25 WTA) [24] a obţinut o victorie categorică, atât în ce priveşte scorul cât şi exprimarea pe teren, mai ales în setul al doilea: 6-3, 6-1 în 53′ cu Ons Jabeur (26) [25] şi 55 de puncte câştigate din cele 91 disputate.

Coco a devenit astfel cea mai tânără jucătoare – 17 ani şi 86 de zile – care se califică în sferturile de finală ale unui turneu major, de la Nicole Vaidisova (17 ani şi 42 de zile) la Roland Garros 2006. De remarcat că acesta este al doilea sfert de finală, la fel ca Tamara Zidansek – Paula Badosa [33] pe jumătatea inferioară, în care se vor întâlni jucătoare prezente pentru prima dată în această fază la un turneu major.

Credit Foto: @rolandgarros & @wta

Krejickova şi Gauff nu s-au mai întâlnit până acum.

Jucătoarele calificate în sferturile de finală au acumulat 430 de puncte WTA şi premii financiare în valoare de 255.000 €, iar cele care au pierdut în optimi, 240 de puncte şi 170.000  €.

Ordinea de joc – 07.06 – Roland Garros 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.