Novak Djokovic s-a calificat la rândul lui în semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului Roland Garros 2021, unde îl va întâni pe Rafael Nadal, care avansase mai devreme de pe al doilea sfert al tabloului [videoclip cu momentele importante ale celor două partide, la sfârşitul ştirii] .

Aceasta va fi a 58-a întâlnire dintre cei doi jucători legendari, palmaresul direct fiindu-i favorabil, la limită, celui sârb: 29-28 [vom reveni legat de acest subiect].

Partida din sferturile de finală a durat 3h28′ şi s-a încheiat cu rezultatul:

Embed from Getty Images

Novak Djokovic (1) [1] – Matteo Berrettini (9) [9] 6-3, 6-2, 6-7(5), 7-5

Nole şi-a câştigat toate jocurile de serviciu – a salvat 3 mingi de break, toate în primul set, în jocurile 1, 3 şi 7 -, a convertit 4 din cele 9 oportunităţi din şansele de a câştiga la primire, pe care şi le-a creat şi a câştigat 153 de puncte, faţă de 123, Matteo.

O dominare clară în primele două seturi, jucate de Djokovic la un nivel înalt, dar Berrettini relansase meciul, după ce revenise de la 4-5 în tie-break-ul setului al treilea – cu Djokovic, în două rânduri la două puncte de victorie –  şi îl câştigase la ora locală 22.28.
Dar organizatorii au stricat din nou meciul – la fel cum făcuseră marţi cu partida Tsitsipas – Medvedev, cerând publicului (circa 5.000 de spectatori) – la 22.45 să părăsească arena, atunci când scorul era 3-2 pentru Djokovic în setul 4, la serviciu Berrettini, pentru a fi respectate restricţiile:

Embed from Getty Images

De neînţeles, pentru toată lumea, de ce organizatorii nu au decis ca partida să înceapă imediat după Nadal – Schwartzman, care se terminase cu peste două ore înaintea orei locale 20.00. Sau poate de înţeles şi Daniil, care a spus lucrurilor pe nume, atunci când se referea la considerentele financiare.

Aşa, lucrurile s-au complicat, publicul a tergiversat plecarea, unii au strigat “nu plecăm!”, “banii înapoi!”, “Forget, demisia!” sau “mulţumim, Amazon!” – că tot vorbeam despre acuzaţiile lui Medvedev – încercând să forţeze mâna organizatorilor. Jucătorii au fost nevoiţi să părăsească terenul, pentru a determina şi spectatorii să elibereze arena.

Speculaţiile au fost inevitabile, italianul fiind într-o creştere evidentă a nivelului de joc. El şi-a făcut totuşi serviciul – după ce jucătorii au revenit pe teren la 23.15 – în acel game a avut numărul 1 ATP singura şansă de break de până în jocul 12 (ce discuţii s-ar fi iscat dacă reuşea acolo break-ul hotărâtor) dar s-a jucat un cu totul alt meci. Până atunci fusese “o atmosferă de Cupa Davis”, vorba lui Nole, apoi totul a părut ciudat, aproape sinistru.
Au contribuit la acestea şi echilibrul precar a lui Novak, care a şi căzut o dată destul de rău şi de alte două ori s-a împiedicat:

Embed from Getty Images

Până la urmă, s-a desprins în ultimul joc – şi cu ajutorul câtorva greşeli grave ale italianului – şi a convertit a treia minge de meci – toate la avantaje – urletele sale nefireşti şi gesturile ciudate [foto 1, din galeria de mai jos] de după a doua minge de meci şi la finalul partidei, încheind cum nu se poate mai adecvat această seară bizară:

Embed from Getty Images

La conferinţa de presă, Djokovic a explicat că prin urletele respective a eliberat presiunea pe care o acumulase de-a lungul partidei.

 

Novak Djokovic s-a calificat în a 11-a semifinală la Roland  Garros [foto 1], a 40-a la un turneu de Grand Slam [foto 2] şi a 163-a în circuitul ATP:

El a câştigat aseară al 79-lea meci la Roland Garros [foto 1], al 308-lea la turneele de Grand Slam [foto 2] şi al 959-lea în circuit [foto 3]:

Suport statistic: @TennisMyLife68 & @JeuSetMats 

Semifinalele se vor disputa vineri.

Ordinea de joc – 10.06 – Roland Garros 2021


Embed from Getty Images

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.