Aşa cum lăsase să se înţeleagă la conferinţa de presă acordată azi noapte, după victoria din turul al 3-lea [videoclip cu momentele importante, la sfârşitul ştirii] al Roland Garros 2021, Roger Federer (8 ATP) [8] a decis să se retragă din turneu. Este prima dată când el se retrage de la un turneu de Grand Slam.

Roger, preluat de site-ul ATP, a spus:

După ce m-am consultat cu echipa mea, am decis să mă retrag de la Roland Garros. După două operaţii la genunchi şi un proces de recuperare ce a durat mai mult de un an, este important să-mi ascult corpul şi să nu forţez prea tare pe drumul revenirii.

De altfel, el îşi expusese etapele de parcurs încă de la Geneva, precizând că turneul de la Wimbledon este prioritatea lui pe termen scurt.

Roger îi lasă astfel cale liberă către sferturile de finală lui Matteo Berrettini (9) [9] – pe care ar fi trebuit să-l întâlnească luni, în optimi –  şi care va juca pentru prima oară în această fază la Roland Garros şi pentru a doua oară la un turneu de Grand Slam, după US Open 2019, unde se califica în semifinale.

Jucătorul italian îl va întâlni în această fază pe învingătorul din partida Novak Djokovic (1) [1]Lorenzo Musetti (76).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.