Sorana Cîrstea a pierdut a patra partidă pe care a jucat-o la Roland Garros 2021. Cauza principală este imprecizia, pentru că altfel şi-a construit punctele cu grijă şi a ajuns în situaţii favorabile.
Dar mai mereu lovitura decisivă a fost ratată – 28 de erori neprovocate, adversara, 20 – pe care nu le-a compensat cu loviturile direct câştigătoare, unde scorul a fost egal, 20 fiecare.
Chiar şi aşa a ajuns la minge de set, iar ratarea aceea, precum şi cele trei mingi de break irosite în primul joc al setului doi i-au adus la suprafaţă oboseala acumulată în ultimele două săptămâni, în care a jucat 8 meciuri, primele 4 pentru finala de la WTA International Strasbourg, venită după o accidentare.
Astfel că precisa şi îngrijita în joc Tamara Zidansek a profitat din plin de această stare de fapt.

Un rezultat bun, coroborat cu celelalte din seria de turnee pe zgură, 11-3 palmares victorii – înfrângeri, dar şi un regret că nu a reuşit să treacă de optimi, în condiţiile în care nu la fiecare turneu de Grand Slam întâlneşti în această fază o jucătoare clasată pe locul 85, cu un maxim al carierei: 56 WTA. Sigur, rămâne de văzut ce va face jucătoarea slovenă în continuare, aici şi la turneele următoare.

Dar cum cea mai necăjită de această ratare este tocmai jucătoarea noastră, să lăsăm în seama ei şi a echipei sale gestionarea acestui moment.

În partida din optimile de finală (R16) de pe jumătatea inferioară a tabloului:

Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography

Tamara Zidansek (85 WTA) – Sorana Cîrstea (54) 7-6(4), 6-1

Partida a durat 1h26′.
Sorana şi-a pierdut serviciul în primul joc al partidei, dar a reuşit imediat re-break-ul (ambele la 30), iar până la 6-5 pentru româncă nu s-a mai consemnat nicio oportunitate de break şi niciun joc n-a avut nevoie de prelungiri.
La acel scor, jucătoarea noastră a ratat o minge set, a pierdut jocul, iar în tie-break a pierdut contactul cu adversara, de la 3-3.
În primul joc al setului al doilea, Sorana părea să fi trecut peste deznodământul primului set, căci şi-a creat trei şanse de break. Dar după ce le-a ratat şi a pierdut game-ul, jocul ei s-a dezintegrat şi foarte repede s-a ajuns la 5-0 pentru Zidansek. La acel scor, Sorana şi-a mai făcut o dată serviciul, ca apoi să rateze o minge de break, înainte ca Tamara s-o convertească pe prima de meci.

Sorana rămâne cu acumulările cuvenite calificării în optimile de finală.

  Ordinea de joc – 06.06 – Roland Garros 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.