Forma sportivă diferită a celor două adversare a fost respectată în partida din primul tur (R128) al Roland Garros 2021, dintre Sorana Cîrstea şi Johanna Konta.

Dacă jucătoarea din România a câştigat un titlu şi a jucat o finală în ultima lună şi jumătate, cea britanică are doar 3 victorii – la trei turnee diferite – şi 6 înfrângeri anul acesta, după ce suferise şi o accidentare la muşchii abdominali în primul tur al Australian Open.

Sorana a avut un start ezitant astăzi, dar de îndată ce a crescut nivelul, şi-a lăsat treptat adversara în urmă, atât ca exprimare în joc, cât şi pe tabela de scor.

Embed from Getty Images

Sorana Cîrstea (54) – Johanna Konta (20) [19] 7-6(5), 6-2

Partida a durat 1h30′.
Meciul a început cu trei jocuri câştigate la primire, Konta rămânând în avantaj, după ce Sorana a ratat trei mingi de re-break în al 4-lea. Astfel, jucătoarea britanică s-a desprins la 4-2, moment din care a început revenirea româncei. A egalat la 4, iar în tie-break s-a desprins de la 3 egal, atunci când Johanna a ratat un voleu de lângă fileu.
Soranei i-au trebuit trei mingi de set pentru a închide, ca apoi să domine categoric manşa a doua, cu un break în primul joc şi altul în al 5-lea. Ea a salvat ambele mingi de break ale britanicei, amândouă  în jocul al doilea.
Palmaresul direct a devenit egal 2-2.

Sorana acumulează deocamdată 70 de puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 84.000 €.
V
a fi prezentă pentru a 8-a oară – din 13 participări – în turul al doilea (R64) la Roland Garros. De 3 ori a jucat în turul 3 (R32) – 2011, 2013, 2014 – şi o dată în sferturile de finală – 2009 – cel mai bun rezultat pe care l-a obţinut la turneele de Grand Slam.

Următoarea ei adversară este decisă acum în partida Alison van Uytvanck (67) – Martina Trevisan (97).

Următorul cap de serie, încă activ pe şaisprezecimea acesta este Belinda Bencic (11) [10], care joacă de asemenea, acum.

Ordinea de joc -31.05 – Roland Garros 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.