Credit Foto: @FFT

După atâţia ani în care ploaia a perturbat turneul de la Roland Garros şi căderea serii a întrerupt atâtea meciuri, aceste probleme şi-au găsit rezolvarea.

Nou construita arenă centrală, Philippe Chatrier, cu o capacitate de 15.500 de locuri – dată în folosinţă la ediţia 2019 – are un acoperiş retractabil. Acesta a fost finalizat în luna februarie, înainte de termen şi ar fi trebuit să fie inaugurat – sâmbătă, 23 mai – în cadrul unui show somptuos, bineînţeles anulat.

Acoperişul are o construcţie lamelară, formată din 11 “aripi” şi este închis în doar 15 minute pentru a putea acoperi arena. Rolul său este doar unul de protecţie nu şi unul de climatizare, spre deosebire de cele din Australia şi SUA, care trebuie să protejeze şi în cazurile unor temperaturi ridicate.

Şi arena semicentrală – Suzanne Lenglen, 10.058 de locuri – va avea un acoperiş retractabil, care va fi dat în folosinţă pentru ediţia 2023.

După cum ştim, ediţia 2020 a turneului de Mare Şlem pe zgură nu s-a disputat la data stabilită – săptămâna aceasta trebuiau să se joace calificările – din cauza pandemiei. Rămâne de văzut dacă acoperişul îşi va dovedi utilitatea atunci când a fost reprogramat turneul – între 20 septembrie – 4 octombrie sau o săptămână mai târziu, aşa cum au circulat anumite zvonuri – şi dacă da, va putea fi admirat şi de spectatori sau doar de telespectatori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.