Simona Halep şi Thierry Van Cleemput s-au despărţit de comun acord, cu zâmbetul pe buze, fără dramă, subliniază antrenorul belgian încă de la începutul interviului pe care i l-a acordat Christinei Hanquet de la rtbf.be.

Christina Hanquet: Thierry, s-a sfârşit deja, nu mai sunteţi antrenorul Simonei Halep. Ce s-a întâmplat?

Thierry Van Cleemput: Ţin să precizez că la Doha totul a fost bine, ea este o mare campionă şi o fată super. A făcut un turneu bun. Dar colaborarea nu-mi convine deloc. Nu sunt capabil să o ajut. Eu mi-am dorit o perioadă de antrenament, de probă, la Bucureşti şi o periodă de testare la turnee înainte de a deveni oficial antrenorul ei.
Aşadar, în turneu nu s-a întâmplat nimic rău. Doar că nu sunt capabil să o ajut, nu mi-e frică să spun asta.
Nu pot să ofer lucruri pe care nu le ştiu sau pe care nu pot să le fac. Atunci când joacă, ea este autoarea reuşitelor şi a nereuşitelor. Dacă joacă rău, nu e vina mea. Dacă joacă bine, nu mi se datorează mie.
Nu am capacitatea să intervin aici, nu am armele necesare. Şi atunci nu-mi găsesc rostul.
Nu vreau să stau lângă Simona Halep doar ca să încasez un salariu. Vreau să-mi fac meseria de formator, să pot propune soluţii. În acest caz n-am simţit nimic, niciunul dintre noi. Şi ne-am zis că nu are rost să continuăm, ar fi o eroare, nu ar fi fost bine nici pentru ea, nici pentru mine.

CH: În timpul perioadei de la Doha nu aţi comunicat bine?

TVC: E drept, comunicarea a fost una dificilă. În primul rând pentru că ea vorbeşte româneşte şi ar fi trebuit să comunicăm în englezeşte. Iar eu vorbesc franceza şi doar parţial engleza. Trunchiul comun din engleza noastră nu era suficient. Dar n-a fost o problemă de comunicare, ci sentimentul diferit pe care l-am avut în raport cu munca.

CH: Comunicarea în plan sportiv…

TVC.: Exact. Intervalul a fost scurt, dar din moment ce nu simţi ceva, nu trebuie să te apuci de treabă. Ies dintr-o colaborare de 5 ani cu David Goffin, un jucător pe care l-am adorat. A fost o colaborare simpatică şi nu doresc să încep aşa ceva. Nu este specialitatea mea, acum vreau să mă dedic tinerilor… Am înţeles  că domeniul meu este dezvoltarea tinerilor.

În continuare, Van Cleemput a vorbit despre planurile de viitor în această direcţie, a relatat că  a mai avut două oferte, a exclus o revenire alături de David Goffin şi spus că nu are niciun regret după “experienţa Halep”.

Preluare: rtbf.be/sport

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.