Articol actualizat cu rezultatul finalei [mai jos]

Articolul iniţial:

În perioada 13-15 octombrie sunt programate Masters-urile – echivalentul Turneelor Finale – juniorilor U14 (mai tineri de 14 ani) şi U16, Băieţi şi Fete.
De-a lungul timpului, printre campioni s-au numărat Rafael Nadal, Kim Clijsters, Alexander Zverev sau Belinda Bencic.
Finalele ediţiilor trecute, unde regăsim mai toate numele importante ale tenisului românesc – Simona Halep, Sorana Cîrstea, Raluca Olaru, Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru, Mihaela Buzărnescu, Adrian Ungur – sau mai recent, Filip Jianu, Alexandru Coman, Radu Papoe sau Nini Dica.

Competiţia se desfăşoară sub egida Tennis Europe, organizaţia care guvernează competiţiile tinerilor jucători la nivelul continentului şi anul acesta se dispută pe zgură la Monte Carlo Country Club.

Imagine din timpul partidelor de astăzi
Videoclip cu mesajul lui Ivan Ljubicic,
antrenorul lui Roger Federer, care asistă la competiţie

Câte 8 jucători participă la fiecare categorie – primii din ierarhia separată, care ia în considerare doar rezultatele sezonului – la fel ca la seniori – iar România are o singură reprezentantă, junioara Eva Maria Ionescu, care  s-a clasat pe locul 9 în clasamentul Race Ranking. În clasamentul general la U14 ocupă locul 16.


 Fişa Evei pe site-ul competiţiei

Junioara noastră, născută pe 9 iunie 2007 la Alexandria, care se pregăteşte acum la AS Curtea de Argeş [sursă: frt.ro] a jucat şi în circuitul ITF al junioarelor, unde în proba de dublu a cucerit anul acesta un titlu la turneul de categoria J5 Târgu Jiu (iunie) – alături de Carmen Andreea Herea [în foto Eva este în dreapta] – iar la simplu s-a calificat în semifinalele turneului de aceeaşi categorie disputat la Bucureşti (august), astfel că la 14 ani de-abia împliniţi ocupă locul 1476 în clasamentul ITF combinat al junioarelor (mai tinere de 18 ani sau circuitul “mare” al juniorilor).

Revenind la Masters-ul de la Monte Carlo, Eva – care a fost cotată cap de serie 4 – a obţinut deja două victorii şi s-a calificat în finală (turneul se dispută la fiecare categorie de vârstă în sistem eliminatoriu):

Eva, în timpul partidelor din semifinale, sferturi şi asistând la o semifinală a băieţilor
Credit Foto: @tenniseurope.org

  • 6-3, 5-7, 6-2 în sferturile de finală cu Maria Golovina (Rusia,  11 în clasamentul Race şi 29 la general, 1659 ITF), partida disputându-se ieri
  • 7-6(6), 2-6, 7-6(4) în semifinale cu favorita principală, Alena Kovackova (Cehia, 2 în clasamentul Race şi 7 în cel al sezonului) [1], partidă pe care a încheiat-o cu un as

Adversara pe care Eva o va întâlni vineri în finală este Laura Samsonova (Cehia, locul 1 în clasamentul Race, 12 la general) [3], cu care jucătoarea noastră are un palmares direct 1-0, după ce o învingea la Soul Cup, Istanbul, anul acesta: 7-6(2), 7-5.

Eva a fost învinsă în finală: 6-4, 6-4 pentru jucătoarea din Cehia.

tabloul în format PDF:

Tabloul Junioarelor U14 – Masters Tennis Europe Monte Carlo 2021

Galerie videoclipuri (2)
Mingea pentru finală a Evei, interviul acordat şi Ivan Ljubicic

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.