După Daniil Medvedev (5 ATP) şi Garbiñe Muguruza (16 WTA), care şi-au manifestat intenţia de a merge la US Open, Novak Djokovic (1 ATP) şi Rafael Nadal (2 ATP), care au spus că preferă sezonul european, alţi doi jucători şi-au exprimat preferinţele, ambii unele negative, la adresa turneului de Mare Şlem american.

Dominic Thiem (3 ATP) – într-un interviu acordat “Tiroler Tageszeitung” – a spus că se vede nevoit să aleagă între cele două turnee de Mare Şlem, căci a le juca pe amândouă i se pare practic imposibil pentru oricine. În aceste condiţii el se vede nevoit să aleagă sezonul european.
Firesc, dacă parcurgem palmaresul lui: două finale consecutive la Roland Garros – 2018, 2019 -, alte două la Masters 1000 Madrid2017 şi 2018 – în timp ce performanţa maximă la US Open este sfertul de finală din 2018. Să nu-l nedreptăţim însă pe Dominic, care are performanţe remarcabile şi pe hard: singurul titlu Masters 1000 al carierei l-a câştigat la Indian Wells 2019, iar anul acesta a fost finalist la Australian Open.

Zilele acestea, el este angrenat la propriul turneu, Thiem’s 7, care se dispută la Kitzbühel.

*

Însă primul jucător care renunţă formal la US Open este australianul Alexei Popyrin (103 ATP, clasament maxim: 87 ATP / 2019 , 20 de ani). El se pregăteşte în Europa la Academia Mouratoglou, unde în ultima lună a participat la “Ultimate Tennis Showdown”.

*

Altfel, Alexander Zverev (7) a publicat pe Instagram Story, acum două ore, o actualizare în trei puncte: 

a) a fost supus unui al 3-lea test, negativ şi acesta

b) renunţă la evenimentele de la Berlin (13-19 iulie) pentru a se pregăti alături de echipa lui la Monte Carlo

c) confirmă ce anunţasem acum trei zile pe Tenisite.Group, că echipei sale i s-a alăturat David Ferrer pentru o perioadă de probă de 15 zile

*

Şi o ştire mai puţin plăcută, care merită însă a fi subliniată pentru a cuprinde întregul context din această zbuciumată perioadă: încă o izbucnire în conflictul pe care Nick Kyrgios îl duce cu Alexander Zverev, apărarea neamţului fiind luată acum de Dominic Thiem.

În interviul menţionat mai sus, el a spus că Zverev a greşit – contextul, aici – dar nu înţelege de ce Kyrgios, care a făcut la rândul lui atâtea greşeli, se amestecă în toate cele.

Au urmat replici furibunde ale lui Nick:

Ce greşeli? Rachete trântite, înjurături, câteva meciuri sabotate? Lucruri pe care le fac toţi? Nici unul dintre voi nu are nivelul intelectual pentru a înţelege de unde vin.
Oamenii îşi pierd vieţile, apropiaţii şi prietenii, iar Thiem îl apără pe Zverev? Aceştia sunt cei din fruntea sportului nostru [tweet-urile, mai jos].

O informaţie de ultimă oră (@MichalSamulski): nici Kyrgios nu va veni la Berlin, cum de altfel era de aşteptat. De asemenea, nici Caroline Garcia, care va fi înlocuită de Anastasija Sevastova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.