Dennis Novak în timpul partidei de ieri
Credit Foto: “Generali Open Kitzbühel”

Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Ieri s-au disputat partidele rundei a doua din grupele evenimentului “Thiem’s 7”, care se dispută la Kitzbühel.

Rezultate fireşti, cu excepţia victoriei pe care austriacul Dennis Novak, a obţinut-o în faţa lui Karen Khachanov, încă neintrat în ritm.

Dennis Novak are 26 de ani, se clasează pe cel mai bun loc al carierei – 85 ATP – de pe 2 martie şi are în palmares două titluri ATP Challenger: Taipei şi Bratislava 2019.
La Wimbledon 2018 a ajuns în turul 3 (R32) – cea mai bună performanţă la un turneu major –  după ce a trecut de Lucas Pouille (19) în al doilea.
Anul acesta la ATP Cup (ianuarie) l-a învins pe Guido Pella (25). La dublu, a jucat o finală ATP, alături de Dominic Thiem, la turneul ATP 250 Series de aici, “Generali Open Kitzbühel” 2016.
Şi Novak – la fel ca Sebastian Ofner – este antrenat de tatăl lui Dominic, Wolfgang [interviu al lui Wolfgang Thiem, în care vorbeşte despre Novak].

Dominic Thiem şi Matteo Berrettini sunt calificaţi matematic în semifinale, după ce şi-au învins în două seturi principalii contracandidaţi.

De subliniat că Berrettini este calificat în semifinale şi la “Ultimate Tennis Showdown”, astfel că nu trebuie să joace acolo ultima etapă, programată sâmbătă. Dacă se califică aici în finală, o va juca sâmbătă, iar duminică va trebui să joace faza finală – semifinale şi eventual finală – la Sophia Antipolis.
Această situaţie ar fi una inedită, bizară, amuzantă, pe care nu ne-o puteam imagina acum câteva luni.
Locul italianului va fi luat – doar în etapa a 9-a – de Holger Rune (2 ITF juniori, 827 ATP, 17 ani), campion mondial ITF al juniorilor în 2019, după ce a câştigat titlul la Roland Garros.

Grupa A:

Dominic Thiem (Austria, 3 ATP) – Andrey Rublev (Rusia, 14) 7-5, 6-4

Jan-Lennard Struff (Germania, 34) – Casper Ruud (Norvegia, 36) 6-4, 6-4

Thiem are 2 victorii, setaveraj 4-0 şi este calificat în semifinale, Struff (3-2) şi Rublev (2-3), câte 1, iar Ruud, 0.

Grupa B:

Matteo Berrettini (Italia, 8) – Roberto Bautista Agut (Spania, 12) 6-4, 6-3

Dennis Novak (Austria, 85) – Karen Khachanov (Rusia, 15) 6-1, 6-4

Berrettini are 2 victorii (setveraj 4-0); Bautista Agut şi Novak, câte 2 (2-2) – îşi vor disputa astăzi al doilea loc – , Khachanov, 0.

Astăzi se dispută partidele rundei a 3-a, începând cu ora 14.00: Bautista AgutNovak, RublevRuud, ThiemStruff, iar de la ora 21.15, BerrettiniKhachanov.

Evenimentul este transmis de Eurosport

Galerie videoclipuri (4)
LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.