Galerie din timpul festivităţii de premiere şi a finalei
Credit Foto: “Generali Open Kitzbühel”
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Finala evenimentului “Thiem’s 7”, care s-a disputat pe zgură, la Kitzbühel, a început după ce s-a încheiat semifinala întreruptă vineri.

Şi la fel cum Novak Djokovic nu a reuşit să câştige evenimentul de acasă – Adria Tour, etapa Belgrad – nici Dominic Thiem nu a reuşit să fie primul la Kitzbühel.
El este însă deţinătorul titlului oficial la ATP 250 Series “Generali Open” 2019. În 2020, turneul se va disputa între 8 şi 14 septembrie.

Părea că în finală Andrey Rublev îşi va lua o revanşă categorică pentru înfrângerea suferită în grupe în faţa lui Dominic Thiem.
Jucătorul rus a câştigat categoric primul set – două break-uri în timp ce iniţiatorul turneului nu-şi crease decât o singură oportunitate, în ultimul joc.
Rublev a început mai bine şi setul 2 – break în jocul 3 – dar Thiem l-a recuperat imediat. Andrey a mai câştigat încă o dată cu returul, dar partida s-a întrerupt din cauza ploii, la scorul 4-3.
A durat ceva până s-a decis întreruperea partidei, deşi jucătorii alunecau destul de tare pe zgura îmbibată cu apă. Doar când a început să plouă torenţial, organizatorii n-au mai avut încotro. Totuşi întreruperea i-a folosit austriacului.
După reluare, Thiem a egalat într-un joc în care a convertit a 5-a minge de break şi apoi a mai câştigat încă o dată cu returul în ultimul joc.

Intraţi în criză de timp, organizatorii au revenit la formatul cu super-tie-break în decisiv, care a fost echilibrat până la 5-5, scor la care Rublev s-a desprins la 8-5, ca apoi să rateze primele două mingi de meci la 9-6, nu şi pe a 3-a:

Andrey Rublev (Rusia, 14 ATP) – Dominic Thiem (3) 6-2, 5-7, [10-8] în 1h47′

În meciul pentru locul 3:

Matteo Berrettini (Italia, 8) – Roberto Bautista Agut (12) 6-4, 6-2 în 1h5′

Şi astfel italianul a bifat prima etapă a triadei zgură-hard-iarbă, în patru zile, căci primul meci al său de la Berlin a fost programat marţi. [Legat de cel de la Sophia Antipolis, vom reveni imediat].
Premiile financiare totale au fost în valoare de 300.000 €, câştigătorului revenindu-i 100.000 €.

 

Galerie videoclipuri (2)


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.