A fost publicată ordinea de joc pentru miercuri, 30 octombrie, când se vor disputa partidele rundei a doua din Grupa Violet la Turneul Final WTA “Shiseido WTA Finals Shenzhen”.

Credit Foto: sina.cn
Galerie videoclipuri [conferinţele de presă, rezumatul partidei], la sfârşitul ştirii

Partida:

Simona Halep (5) [5] –  Elina Svitolina (Ucraina, 8 WTA) [8]

Palmares direct: 5-4*

Credit Info: itftennis.com

* în palmaresul WTA, nu este contabilizată partida in Fed Cup 2014

a fost programată a doua a sesiunii (după un meci de dublu) şi va începe cel mai devreme la ora 12.30.

Ordinea de joc – 30.10 – Turneul Final WTA

Tablourile turneelor WTA

*

La conferinţele de presă acordate după întâlnirea din prima rundă a Grupei Violet, Simona Halep şi Bianca Andreescu au spus printre altele:

Simona

Despre meci:

A fost o partidă excelentă pentru amândouă. Ea venea cu o doză mare de încredere după atâtea turnee pe care le câştigase. Mă aşteptam la un meci greu.
Sunt mândră că am luptat în felul acesta, căci am o lună de când nu m-am mai antrenat cum trebuie, din cauza spatelui. Dar se pare că sunt încă acolo.
A fost o provocare pentru că este cu 10 ani mai tânără decât mine. A fost o luptă frumoasă şi sunt bucuroasă că am câştigat.
[Bianca] se mişcă bine, loveşte tare şi are un retur destul de bun. Cred că este o jucătoare puternică. 

Ştiam înaintea partidei că am o şansă în pofida pauzei lungi, pentru că dacă picioarele îmi sunt puternice pot face orice pe teren. M-am simţit excelent în cele patru zile pe care le-am petrecut aici şi în plus a revenit Darren, care mi-a dat şi el putere.
Chiar dacă m-a condus şi în setul doi, am realizat că sunt mai puternică psihic pentru că am câştigat câteva raliuri lungi şi apoi nici nu m-am mai gândit la scor. M-am concentrat asupra planului meu de joc.

Despre Darren:

L-am chemat pe Darren de atâtea ori pentru că mi-a fost dor de el. Voiam să mă asigur că îl am 100% lângă mine.
Mi-a dat sfaturi bune, m-a asigurat că joc bine – mie nu mi se părea – şi mi-a zis să-mi îmbunătăţesc serviciul, ceea ce am şi făcut spre sfârşit.
Nu o văzusem pe Bianca live, doar puţin la televizor – nu mă prea uit la tenis – dar îmi spusese şi Darren că joacă excelent şi trebuie să rămân puternică.

Despre Elina Svitolina (următoarea adversară):

Îi place această suprafaţă, a câştigat anul trecut turneul şi asta e mare lucru, căci parcă ai juca o finală de Mare Şlem în fiecare zi. Va fi o partidă grea, pe care o aştept cu nerăbdare, dar mai întâi vreau să mă bucur de ziua liberă, să mă refac.
Dar sunt pregătită să lupt din nou şi bucuroasă că mă aflu în această poziţie.

Bianca

Nu sunt prea multe de spus. A fost o partidă bună. Ea a luptat din greu. Sunt foarte dezamăgiră că nu am proftat de şansele din setul 2. Spatele mă doare rău.
[Simona] a început prin a pune mai multe mingi în teren şi în decisiv nu am mai avut aceeaşi putere ca în primele două seturi.
Am luptat, sunt mândră de asta, dar rămân totuşi dezamăgită.
Nu vreau să dau vina pe spatele meu şi nu vreau să vorbesc despre asta acum.

Am respectat tactica. Serviciul şi returul au fost în general bune şi nu am fost intimidată deloc atunci când am intrat pe teren.
Am admirat-o mereu şi să joc împotriva ei a fost ceva special. Poate ne vom reîntâlni şi-mi voi lua revanşa.

Galerie videoclipuri (4)
LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.