În prima partidă a rundei a doua din Grupa Roşie la Turneul Final WTA “Shiseido WTA Finals Shenzhen”:

Kiki Bertens (Olanda, 10 WTA) [Alt] – Ashleigh Barty (Australia, 1 WTA) [1] 3-6, 6-3, 6-4

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Partida a durat 2h9′.
În primul set 5 jocuri între ghemurile 2 şi 6 s-au câştigat cu returul, Barty rămânând într-un avantaj pe care şi l-a păstrat până la sfârşit.
Desfăşurare asemănătoare a scorului şi în setul 2 – cu 5 break-uri între jocurile 3 şi 8 – doar că acum Bertens a fost aceea care a câştigat de 3 ori cu returul, trecând peste momentul delicat când a primit la 2-3. De acolo ea a câştigat 4 jocuri la rând.
Continuând în acceaşi notă agresivă, rezerva din Olanda şi-a prelungit seria şi în decisiv cu încă 4 jocuri câştigătoare şi revenirea australiencei până la 3-4, nu a schimbat soarta partidei.

Bertens a câştigat prima partidă în faţa lui Barty, după ce le pierduse pe primele 5, trei dintre ele, anul acesta.

Ea a obţinut a doua victorie în faţa unui lider WTA, după cea la Simona Halep în finala Premier 5 Cincinnati 2018.

Kiki Bertens reuşeşte toate acestea după ce săptămâna trecută a jucat 4 partide la WTA Elite Trophy Zhuhai, ultima în finala de duminică.

Barty şi Bertens au deocamdată câte o victorie, australianca a dobândit 375 de puncte WTA şi olandeza 250.
În caz de egalitate între două jucătoare, la încheierea partidelor din grupe, primul criteriu de departajare este numărul de meciuri jucate (mai important decât meciul direct, setaverajul etc) [din Regulamentul WTA – Secţiunea IX, al. 4.b.]

*

Naomi Osaka a spus la conferinţa de presă pe care a acordat-o după ce s-a retras, că s-a accidentat la umăr în finala de la Premier Mandatory Beijing şi cât a stat în Japonia, la antrenamente nici nu a servit din cauza asta. De-abia în ultimele două zile petrecute acolo a reînceput să lucreze cu serviciul. S-a simţit mai bine, a venit aici, a jucat, dar a doua zi când s-a trezit, umărul îi pulsa.
Spune că este o accidentare recurentă, prima dată s-a întâmplat acum 5 ani în Thailanda, dar crede că este doar o problemă la muşchi, care se poate vindeca prin recuperare [conferinţa de presă, mai jos].

Galerie videoclipuri (4)
Mingile de set şi de meci şi conferinţa de presă a lui Naomi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.