În runda a 3-a din Grupa Violet la Turneul Final WTA “Shiseido WTA Finals Shenzhen”:

Karolina Plíšková (Cehia, 2 WTA) [2]Simona Halep (5) [5] 6-0, 2-6, 6-4

Embed from Getty Images

Partida a durat 1h43′.
În primul set – care a durat 21′ – Simona nu a câştigat decât 10 puncte – opt cu serviciul şi două cu returul, fiind depăşită în mai toate momentele – şi la toate capitolele – de către adversara ei.
Aspectul jocului s-a schimbat radical în manşa a doua, când Simona şi-a pus în aplicare planul de joc, acela de a deschide unghiurile şi astfel de a-i pune probleme deseori de nerezolvat adversarei. Ea a avut şi mai multă răbdare şi mai multă încredere şi astfel şi-a pus în valoare atuurile, viteza de deplasare şi tehnica superioară, care au temperat mult din agresivitatea Karolinei.
În acest set, Simona a câştigat 3 din cele 4 jocuri de retur, cărora le-a adăugat încă 3 câştigate cu serviciul, pe care şi l-a pierdut doar o dată.
De la 2-2 în setul 2, până la 2-0 în al 3-lea, Simona i-a administrat la rându-i un covrig – 6 jocuri consecutive – adversarei, acesta neconsemnat pe tabela de scor.
Dar seriile de jocuri câştigate la rând nu se încheiaseră, căci a urmat una de 5 jocuri a Karolinei, în care condiţia fizică şi concentrarea jucătoarei noastre nu au mai fost la parametrii necesari, fapt subliniat şi de Darren Cahill, care a certat-o, încercând să o ambiţioneze la OCC-ul de la 2-3. Dar ea nu a mai reuşit decât să refacă diferenţa până la 4-5.

Simona încheie participarea la Turneul Final WTA în grupe, la fel ca la ultimele 3 ediţii la care a participat – 2015, 2016 şi 2017 – cu 500 de puncte WTA dobândite.

Karolina Plíšková se califică pentru a 3-a ediţie la rând în semifinale – de care nu a trecut niciodată – unde o va întâlni pe  Ashleigh Barty (Australia, 1 WTA) [1], câştigătoarea Grupei Roşii.

Prima partidă a zilei se încheiase cu rezultatul:

Elina Svitolina (Ucraina, 8) [8] – Sofia Kenin (SUA, 12) 7-5, 7-6(10) în 2h10′, după ce jucătoarea din Ucraina a salvat în manşa a doua două mingi de set şi a convertit-o pe a 6-a de meci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.