Protagonistele întâlnirii de astăzi din prima rundă a Grupei Violet la  Turneul Final WTA “Shiseido WTA Finals Shenzhen” – Simona Halep şi Bianca Andreescu – şi antrenorii lor – Daniel Dobre şi Sylvain Bruneau – au prefaţat partida la conferinţele de presă pe care le-au acordat:

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Simona

[Mai întâi a povestit din nou despre ce au vorbit atunci când s-au întâlnit prima dată] Da, i-am spus că nu mai trebuie să joace la junioare pentru că este suficient de puternică pentru a face următorul pas.
Este extraordinar ce a realizat. Să câştigi un titlu de Mare Şlem la 19 ani, să joci turnee puţine şi să le câştigi este o realizare fantastică. Vreau să-i transmit doar că rezultatele ei sunt pe deplin meritate pentru că a jucat cu adevărat bine la acele turnee.
Sunt încântată că ne vom întâlni. Va fi o mare provocare pentru mine, căci anul acesta am avut multe suişuri şi coborâşuri.  Am avut un vârf de formă la Wimbledon şi restul nu a fost pe măsură. Aici nu mă gândesc la victorii sau la înfrângeri. Îmi doresc doar să fiu capabilă să joc partidele.

Bianca

E ca şi cum ai juca un sfert de finală la un turneu major din prima. Dar m-am antrenat bine. Am câteva victorii bune la activ. Vin cu un impuls excelent la acest turneu.
Mereu am vrut să joc cu Simona, acum am această şansă şi sunt încântată.

Daniel

Prima ţintă este să-şi găsească ritmul. Luna trecută Simona nu a jucat prea multe meciuri. Sper că problema de la spate nu o va face temătoare şi că va intra în turneu din plin. Este important să aibă încredere în starea ei fizică, astfel încât să se poată concentra la meci. Dacă va face asta poate juca împotriva oricui.
Va trebui de asemenea să-şi facă jocul şi să n-o lase pe Bianca să-l facă pe al ei. Bianca este foarte agresivă, dar şi inteligentă în joc, îl poate varia. De aceea Simona va trebui să fie concentrată la fiecare punct.
Bianca a fost o surpriză pentru toată lumea. Acum toţi ştiu cât de bună e şi cât de dificil este să joci împotriva ei.

Sylvain

Simona a fost jucătoarea pe care Bianca a admirat-o atunci când era tânără. Recent a avut ocazia să o întâlnească pe Serena. Există similarităţi, deşi cu ea nu avea ascendenţa românescă. Atunci am căpătat amândoi experienţa de a juca împotiva cuiva pe care ea a admirat-o în procesul de creştere. Deci cred că va fi ceva asemănător.
Indiferent de cât o respectă pe Simona, Bianca este decisă şi eu va trebui să o pregătesc ca atunci când intră pe teren să ştie ce are de făcut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.