După meciul pierdut astăzi, în runda a doua din Grupa Violet la Turneul Final WTA “Shiseido WTA Finals Shenzhen”, Simona Halep a spus la conferinţa de presă, printre altele:

Credit Foto: sina.cn
Videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Terenul acesta nu este grozav pentru jocul meu, e moale şi chiar dacă loveşti tare – şi azi am făcut-o – nu ajută prea mult. Nici nu am variat direcţia şi de aceea nu am putut încheia punctele. Am fost frustrată din cauza aceasta şi am obosit din cauza lipsei de antrenamente.
Ea a jucat bine, nu a greşit, îi convine să joace aici, suprafaţa este potrivită stilului ei. 
Joc meciurile de aici, nu mă gândesc la ce a fost în urmă. M-am accidentat şi asta nu a fost vina mea. Am făcut totul cum trebuie, dar se întâmplă.
Acum mă bucur că spatele meu este bine şi pot lupta până la sfârşitul unui meci, fără să am dureri.
A fost un meci bun al amândurora. Ea a fost mai bună astăzi, de aceea a câştigat. Nu sunt prea dezamăgită, căci mi-am făcut jocul, dar nu a fost suficient pentru a sta mai aproape de ea sau să câştig.
Toate suntem obosite la sfârşitul anului şi trebuie să muncim suplimentar pe această suprafaţă. Dar avem ce avem şi asta e, n-o să mă plâng din cauza asta.

Este bine că Darren a revenit în echipă. Simt că în fiecare zi îmbunătăţesc câte ceva. Suntem de-abia la începutul reluării colaborării şi încerc să devin din ce în ce mai bună, căci încă am ţinte importante. Sunt fericită să-l am din nou alături de mine.

Ţelul meu este să câştig în fiecare an un turneu de Mare Şlem. Am făcut-o de două ori şi simt că sunt capabilă. Pe de altă parte, ştiu cât de greu este să câştigi un turneu major. Lucrez în acest sens, fără să pun presiune. Ar fi excelent să reuşesc această performanţă pe hard, dar voi lucra pentru toate suprafeţele şi vom vedea ce se va întâmpla.

Cu [Plíšková] nu am jucat niciodată pe o asemenea suprafaţă, dar ea are un stil diferit [faţă de Svitolina], loveşte puternic. Mă voi concentra asupra mea, asupra planului meu de joc.
Îmi doresc să câştig ca să mă calific din grupe, căci de 4 ani nu am mai reuşit asta. Sper că mă voi recupera bine, pentru că sunt puţin obosită şi să joc mai bine decât astăzi.

Karolina Plíšková a spus la conferinţa de presă despre partida de vineri:

Ar trebui să fie un meci excelent. De asemenea, unul interesant de privit, căci [Simona] dă multe mingi înapoi. Tenisul cu ea este întotdeauna plăcut de privit.

*

Legat de Bianca Andreescu, ea va face un RMN şi apoi va lua decizia dacă va juca ultima partidă din grupă, cu Elina Svitolina.

Galerie video (3)
Conferinţe de presă Simona, Elina şi rezumatul partideiLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.