A doua partidă din prima rundă a Grupei Violet la Turneul Final WTA “Shiseido WTA Finals Shenzhen” s-a încheiat cu rezultatul:

Simona Halep (5) [5] – Bianca Andreescu (Canada, 4) [4] 3-6, 7-6(8), 6-3

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Partida a durat 2h34′

  • primele două jocuri ale partidei s-au câştigat cu serviciul, apoi a urmat un schimb de break-uri (cel dintâi a fost al Biancăi), iar la 2-2, Simona a revenit de la 0-40 – pe propriul serviciu – cu 5 puncte câştigate la rând. Dar în ghemul 7, jucătoarea noastră nu a mai putut împiedica break-ul adversarei şi Bianca a păstrat iniţiativa până la finalul setului, mai adăugându-şi un joc câştigat cu returul
  • în setul 2, Simona a fost cea a care a reuşit primul break, în jocul 3. Cum şi următoarele două ghemuri s-au câştigat cu returul, Simona a rămas în avantaj. Dar de la 4-2, Bianca a revenit cu 3 jocuri câştigate la rând, a echilibrat situaţia şi la 6-5 a avut o minge de meci pe serviciul Simonei. Jucătoarea noastră a salvat-o şi apoi a câştigat tie-break-ul, după ce a condus cu 3-0, a fost egalată la 3, a ratat două mingi de set de la 6-4, ca apoi să închidă manşa în favoarea ei.
    În pauza dintre seturi Bianca a primit îngrijiri medicale pentru probleme în zona lombară
  • în decisiv a venit din nou rândul Biancăi să câştige prima cu returul, dar Simona a egalat imediat la capătul unui ghem lung şi apoi s-a desprins la 4-2, Bianca a mai reuşit doar un re-break, căci de la 4-3, românca s-a dus glonţ spre linia de final

O partidă de un foarte ridicat nivel tehnic, incomparabil mai bun decât primul al zilei, în care ambele jucătoare au luptat până la capăt, dar Simona a dat dovadă de o stăpânire de sine şi de o voinţă ieşite din comun, în condiţiile în care a început lent partida şi chiar după ce a jucat mult mai bine în setul doi a fost confruntată cu mingea de meci.

Desigur că şi meritul lui Darren Cahill a fost substanţial, el transmiţându-i în timpul celor 4 OCC-uri – parcă mai mult ca oricând – energie pozitivă, pe lângă sfaturile potrivite. De asemenea publicul a fost de partea ei şi a încurajat-o în permanenţă.

Învingătoarea acumulează 250 de puncte WTA şi învinsa 125 puncte WTA.

Galerie videoclipuri (6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.