Credit Foto: “Ultimate Tennis Showdown”

Evenimentul “Ultimate Tennis Showdown“, care se dispută timp de 5 săptămâni (13 iunie – 12 iulie) – doar la sfârşitul acestora – la Academia Mouratoglou, de la Sophia Antipolis, are programat în acest weekend etapele a 3-a şi a 4-a.

Dominic Thiem a părăsit evenimentul “Austrian Pro Series”, unde trebuia să joace astăzi, şi a ajuns deja în sudul Franţei, la Academia Mouratoglou, unde a fost testat şi s-a pozat deja cu vizionarul proprietar al Academiei [galerie foto, sus].

După primele două etape, 3 jucători sunt neînvinşi: Stefanos Tsitsipas, Matteo Berrettini şi Alexei Popyrin.


Între timp Lucas Pouille, accidentat, s-a retras, lăsându-i locul compatriotului său, Corentin Moutet (75 ATP, 21 de ani), cel care îl elimina în primul tur al Wimbledon 2019 pe Grigor Dimitrov. Moutet a primit porecla “Tornada”.

 

 

 

 

Pouille a avut cuvinte de laudă la adresa evenimentului şi a ineditului sistem de scor, chiar dacă a admis că a avut ceva dificultăţi la început în a înţelege uitilizarea atuurilor (cards) şi a apreciat că intervalul de 15 secunde între două puncte este interesant, deşi solicitant.

A fost publicată şi ordinea de joc a etapei a 3-a, cele două sesiuni urmând să înceapă la orele 17.00, respectiv 22.00. De altfel şi orele de începere ale fiecărei partide sunt respectate aici, ţinând cont că se joacă oricum 4 sferturi a 10′ şi un eventual decisiv, care n-are cum să dureze mult, fiind aplicat sistemul “morţii subite” (câştigă primul jucător care se distanţează la două puncte).
Săptămâna trecută, evenimentul a fost transmis de Eurosport.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.