Aşa cum a promis, Patrick Mouratoglou doreşte să facă din “Ultimate Tennis Showdown” un eveniment regulat la Sophia Antipolis.

Dacă despre calităţile lui de antrenor şi de promotor de talente, nu se mai îndoia nimeni, iată că acum şi le demonstrează din plin pe cele de promotor de turnee. Prima ediţie a “Ultimate Tennis Showdown” a fost până la urmă un succes, în pofida formatului partidelor, care au trezit iniţial anumite reacţii conservatoare, fireşti într-o bună măsură, la fiecare dintre noi.

Noul eveniment va avea o componentă feminină cu 4 jucătoare la start, una dintre ele fiind eleva Academiei Mouratoglou, Brenda Fruhvirtova, micuţa jucătoare de 13 ani, despre care vorbeam zilele trecute, în contextul rezultatului uluitor pe care l-a reuşit la “Prostejov Open”.
Brenda este elevă a Academiei, astfel că Patrick promovează cum nu se poate mai bine numele ei, rezultatul de la  Prostejov fiind încă proaspăt.

Alături de ea vor mai participa alte trei jucătoare: Anastasia Pavlyuchenkova (30),  Ons Jabeur (39) şi Alizé Cornet (59) şi ele foste sau actuale rezidente la Academie sau antrenate în trecut de Patrick, cum este cazul Nastiei.

Evenimentul se va disputa pe 1 şi 2 august în sistem eliminatoriu, cu semifinale şi finală.

*

La cel masculin vor participa 6 dintre cei care au jucat la primul eveniment: Benoît Paire (22), Richard Gasquet (50), Feliciano Lopez (56), Corentin Moutet (75), Alexei Popyrin (103), Dustin Brown (239), cărora li se vor alătura în primă fază Grigor Dimitrov (19) şi Fernando Verdasco (52).

Aici vor fi două etape: jucătorii vor fi împărţiţi în două grupe de câte 4, această fază urmând să se joace pe 25-26 iulie. Cei doi câştigători se vor califica în semifinale – 1 şi 2 august –  unde vor evolua direct şi doi jucători din top 20 ATP, ce urmează să fie anunţaţi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.