Acum două săptămâni Stephanie Myles, de la site-ul canadian opencourt.ca semnala că jucătoarea chineză Shuai Peng îl acuza – pe reţeaua de socializare Weibo, postarea ei a dispărut ulterior – pe fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli, în vârstă de 75 de ani, de abuz sexual.
Din traducerea aproximativă publicată pe Reddit lucrurile sunt destul de întortocheate, iar presa a mai interpretat în acest interval.
Stephanie Myles analizează toate aspectele, într-un nou articol publicat aseară.

Grav este însă că Shuai a dispărut după ce a postat respectivul material şi cazul a luat amploare, lumea tenisului şi nu numai fiind îngrijorată.

Pe Twitter luările de poziţie s-au înmulţit, folosindu-se hashtag-ul #WhereIsPengShuai, iar ieri a intervenit şi WTA.

Organizaţia tenisului feminin a luat ieri atitudine printr-un comunicat semnat de Steve Simon, CEO:

O luare de poziţie mai degrabă moderată, în care se enunţă principii generale ale drepturilor omului şi se cere investigarea cazului de către autorităţile chineze.
O situaţie ingrată în care este pusă WTA, a cărei dependenţă faţă de China înaintea pandemiei era enormă şi pe care am subliniat-o şi noi în câteva rânduri. Premiile fabuloase oferite de sponsorii chinezi la Turneul Final WTA 2019, dar şi la turnee de categoria 250 (International, pe vremea aceea), investiţiile masive făcute de această ţară în infrastructura dedicată tenisului sunt printre aspectele care fac organizaţia tenisului feminin să gâfâie, după ce Asia a fost izolată de pandemie.
Rămâne de văzut ce rezultat va avea acest comunicat. Conform “New York Times”, Steve Simon ar fi primit asigurări că jucătoarea este în siguranţă, la Beijing.

Shuai Peng, care a împlinit 35 de ani pe 16 ianuarie, a fost lider al clasamentului WTA la dublu timp de 20 de săptămâni, prima dată pe 17 februarie 2014, campioană în această probă la Wimbledon 2013 şi Roland Garros 2014 (/ Su-wei Hsieh). La simplu a avut un clasament maxim: 14 WTA / august 2011 şi are două titluri după 9 finale. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.