Sylvain Bruneau şi Bianca Andreescu
Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography
La o întâlnire cu presa, desfăşurată înaintea sfertului de finală câştigat de Bianca Andreescu la US Open 2019, antrenorul ei, Sylvain Bruneau şi-a descris astfel eleva:
Am avut mereu convingerea că va fi o jucătoare foarte bună. Pentru mine, asta era un dat.
Dar să reuşească atât de repede, în răstimp de un an, după ce pierduse în primul tur al calificărilor la US Open doi ani la rând… Da, categoric, a fost mai repede decât m-am aşteptat.
Încerci să le spui despre cum se vor desfăşura evenimentele, cum trebuie să privească lucrurile şi cum să rezolve probleme. Dar cred că trebuie să intri cu ambele picioare în apă, să te uzi şi să mergi înainte, că să vezi cum este cu adevărat.
Sigur, discuţiile sunt utile şi ajută într-o oarecare măsură. Dar nimic nu se compară cu experienţa. Or, ea a reuşit asta spre binele ei.
Am rămas mereu impresionat cât de lipsită de teamă e în faţa adversarelor, cum la 15, 16 ani, nu se lăsa intimidată în anumite situaţii dificile pentru o jucătoare de vârstă aceea.
Am fost surprins, dar atunci am înţeles că avea spiritul de competiţie înnăscut.
A fost nevoie doar de câteva sfaturi pentru a o îndruma şi a-i canaliza toată această energie.
Simt că jocul ei este aproape complet. Există desigur multă rezervă pentru îmbunăţiri, doar are 19 ani.
Este capabilă să realizeze o mulţime de lucruri pe teren – ceea ce uneori e avantajos, alteori o bagă în bucluc – dar una peste alta a fost bine până acum.
Este foarte distractiv atunci când lucrezi cu o jucătoare pluridimensională, căci la antrenament ştii că poţi aborda o gamă largă de aspecte.
La fel şi în timpul partidelor, pentru că planul de joc poate fi extrem de elaborat, ştii că poţi propune diferite modalităţi de rezolvare. Poţi să intri în jocul ei şi să alegi soluţii variate, pentru că este foarte adaptabilă.
Îi place să facă lucruri diferite, să foloseasă tot terenul, să încerce unghiuri şi efecte noi. Îi place să vadă cum reacţionează adversarele la loviturile ei.
Când joacă împotriva unor câştigătoare de turnee majore, sau foste numere 1, sau capi de serie importanţi se simte provocată. Priveşte aceste provocări ca pe nişte oportunităţi, nu îşi asumă rolul de outsider.
Are asta în ADN-ul ei, aşa e construită.
Preluare: wtatennis.com