Bianca Andreescu a câştigat primul turneu de Grand Slam al carierei, după o finală pe care a dominat-o categoric până la prima minge de meci şi pe care a încheiat-o rezistând unei reveniri în forţă a Serenei Williams, dând dovadă de o maturitate ieşită din comun pentru vârsta ei.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

3 Slideshow-uri a câte 5 imagini
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Finala US Open 2019 s-a încheiat cu rezultatul:

Bianca Andreescu (Canada, 15 WTA) [15] – Serena Williams (SUA, 8) [8] 6-3, 7-5

Partida a durat 1h39′.

Bianca a reuşit să câştige primul joc al partidei cu returul, după ce a revenit de la 15-40 cu 4 puncte consecutive, ultimele două cu ajutorul a două duble greşeli ale adversarei. A urmat o perioadă de acalmie până la 4-2, răstimp în care s-a câştigat clar cu serviciul. La acel scor Bianca a ratat 4 şanse de dublu break, pentru ca în următorul să aibă de înfruntat singura minge de break din primul set. Serviciul excelent a scos-o din încurcătură pe  tânăra canadiancă, ea încheind setul cu un al doilea break, acum doar ultimul punct fiind datorat unei duble greşeli a Serenei.

Statistica primului set

Credit Info: IBM Slamtreacker via usopen.com

În setul 2, Andreescu şi-a dus seria jocurilor câştigătoare la 4, pentru 2-0. În al 3-lea şi-a pierdut serviciul, dar a refăcut imediat diferenţa datorită unui nou break pentru 3-1. Ea a câştigat şi următoarele jocuri, dar la 5-1 a ratat o minge de meci, ca apoi să-şi piardă serviciul. Serena şi-a continuat revenirea şi a câştigat următoarele 3  jocuri – break-ul la zero – Bianca reuşind să revină în partidă abia când şi-a câştigat serviciul pentru 6-5, pentru ca imediat să încheie finala pe cel al adversarei, convertind a 3-a minge de titlu.

Statistica setului 2

Statistica partidei

Bianca acumulează în urma victoriei de turneu 1.998 de puncte WTA nete (2000 acum, minus 2 pentru runda 1 a calificărilor la ediţia trecută) şi va urca luni pe locul 5 în clasamentul WTA (4.835 puncte), Simona urmând să ocupe locul 6 (4.803).

Serena a pierdut a 4-a finală de Mare Şlem la rând, după ce nu reuşea să câştige vreun set nici în precedentele 3: Wimbledon 2018, US Open 2018 şi Wimbledon 2019.

Premiul financiar al campionei este de 3.850.000 USD şi al finalistei de 1.900.000 USD.

Galerie videoclipuri (5)

1 COMMENT

  1. Toti expertii de tenis, de la legendara Billie Jean King, Chris Evert, Martina Navratilova John McEnroe,etc au cazut de acord ca de data aceasta CA PANA ACUM SERENA NU A MAI INTALNIT NICI O JUCATOARE DIN CIRCUIT CARE SA JOACE LA ASA UN NIVEL RIDICAT DE TENIS PRECUM A JUCAT BIANCA ANDREESCU, CARE, CU CASTIGAREA ACESTUI PRIM GRAND SLAM LA US OPEN, A DEVENIT NOUA STEA DIN TENIS! TRAIASCA NOUA REGINA A TENISULUI — THE NEW TENNIS QUEEN, BIANCA ANDREESCU!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.