Imagini din timul partidei
Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Bianca Andreescu s-a calificat în semifinalele US Open 2019!
Prezenţa în această fază la un turneu major reprezintă o premieră pentru ea, la fel ca cele din fazele anterioare începând cu turul 3.

Precedentele 3 participări la turnee de Mare Şlem ale jucătoarei născute pe 16 iunie 2000, la Mississauga, Ontario, fuseseră Wimbledon 2017 – tur 1 (R128), Australian Open şi Roland Garros 2019 – tur 2 (R64).

Ea a devenit cea mai tânără jucătoare care se califică în semifinalele openului american, de la Caroline Wozniacki (n. 11 iulie 1990) la ediţia din 2009 şi prima jucătoare din Canada, care va juca în această fază a turneului, de la Carling Bassett în 1984.

Calificarea în semifinale şi cele 780 de puncte aferente îi asigură Biancăi matematic prezenţa în top 10 WTA la începutul săptămânii viitoare (maximul actual al clasamentului este 14 WTA / 12 august 2019).
Ea a început actualul sezon pe locul 107 şi a reuşit acest progres datorită unei serii de rezultate excepţionale, care a avut ca momente de vârf finala de la WTA International Auckland şi titlurile de la Premier Mandatory Indian Wells şi Premier 5 Toronto.
Bianca se situează pentru moment pe locul 9 în clasamentul live, iar cucerirea titlului ar propulsa-o pe locul 5.

În finala celui de-al doilea sfert al tabloului ea a învins-o pe ultima jucătoare care îi mai ameninţa teoretic prezenţa în prima decadă a ierarhiei WTA:

Bianca Andreescu (Canada, 15 WTA) [15] – Elise Mertens (Belgia, 26) [25] 3-6, 6-2, 6-3

Partida a durat 2h2′.
Mertens a început mai bine partida şi a câştigat primul set datorită break-ului din jocul 4.
Dar Bianca a revenit: după ce a fost egalată de la 2-0 în setul 2 a câştigat următoarele 4 jocuri, iar în setul 3 s-a desprins decisiv cu break-ul din penultimul ghem al partidei.

Aceasta a fost prima întâlnire dintre cele două jucătoare.

Bianca o va întâlni în semifinala jumătăţii superioare a tabloului – pentru prima dată în carieră – pe Belinda Bencic (Elveţia, 12) [13], care s-a calificat de pe primul sfert al tabloului.

Partida este programată astăzi, a doua din sesiunea de seară pe arena Arthur Ashe şi va începe la ora aproximativă 3.30 AM, fiind precedată de semifinala jumătăţii inferioare a tabloului, al cărei start va fi dat la ora 2.00 AM:

Elina Svitolina (Ucraina, 5 WTA) [5]Serena Williams (SUA, 8) [8]

Palmares direct: 1-4

Credit Info: itftennis.com

Ordinea de joc – 05.09 – US Open 2019

Tablourile turneelor de Grand Slam şi WTA

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.