Simona, la conferinţa de presă şi în timpul partidei de ieri
Credit foto: sina.cn, Jimmie48 Tennis Photography & usopen.com
Videoclip, la sfârşitul ştirii

După victoria din primul tur (R128) al US Open 2019, Simona Halep a răspuns la conferinţa de presă:

Întrebare: Ce a fost dificil la acest meci? Cât de mulţumită eşti de felul în care l-ai încheiat?

Simona: A fost complicat să gestionez presiunea. Să câştigi o partidă în 3 ani e greu de digerat. Dar este bine că am trecut peste asta.
Am fost stresată înainte de partidă, pe acest teren am pierdut anul trecut. N-a fost uşor.
Dar sunt bucuroasă că am dus lucrurile la bun sfârşit şi am făcut un set 3 cu adevărat bun.
Da, mi s-a luat o piatră de pe umeri după ce am câştigat în sfârşit aici. În plus, de fiecare dată când am un meci inaugural greu, ajung în sferturi sau în semifinale.
Simt jocul, mă mişc bine, am nevoie doar de mai multă încredere. Acum încerc să o capăt.

Ei îi place să menţină ritmul, dar astăzi am lovit destul de tare, am fost agresivă. Am deschis terenul din ce în ce mai bine, am servit mai bine, iar tactica a fost potrivită spre final. De aceea am reuşit să câştig.

Nicole a fost într-o formă excelentă şi s-a mişcat foarte bine. Returnează puternic şi asta mi-a creat probleme. Dar acum mă gândesc doar la victoria obţinută şi că pot continua aici.

Nicole a lipsit câteva luni anul acesta. Ce părerea ai despre jocul ei? Ai simţit că ai avut un avantaj în decisiv?

Am simţi că obosise puţin. Ştiam că îi va fi greu să menţină ritmul din setul 2, care a fost unul foarte ridicat. E greu după ce faci pauze. Eu mi-am luat una de două săptămâni şi am avut dificultăţi. Nicole a depus un sfort susţinut astăzi.

Este posibil ca pentru al 3-lea an la rând să avem câştigătoare diferite la turneele de Mare Şlem. Cărui fapt crezi că se datorează echilibrul din tenisul feminin?

Simt că nivelul nostru este foarte apropiat. Oricine poate câştiga orice turneu, chiar şi Marile Şlemuri. Aceasta este explicaţia. Dar aceasta situaţie le este benefică tuturor. Toate au o şansă. Trebuie doar să profităm de ea. De aceea muncim din greu în fiecare zi.

Eu am în continuare foame de rezultate. Trebuie doar să crezi şi să mergi înainte. Din poziţia mea nu am nimic de pierdut. Am reuşit tot ce mi-am propus, în plus am câştigat Wimbledon. Sunt destul de relaxată. Dar am în continuare aşteptări de la mine. Încerc să devin mai bună pe zi ce trece.

Însă pentru atinge un nivel înalt trebuie să munceşti din greu. Nu pocneşti din degete şi îl dobândeşti. Am muncit mult la Eastbourne, la începutul turneului de la Wimbledon. Şi aici, chiar dacă nu am realizat multe la Toronto şi Cincinnati, am continuat să lucrez. Acum joc mult mai bine decât în săptămânile respective. Aşa că vom vedea.

Eşti pe locul 4 şi pe 2 în Race to Shenzhen. Mai ai de apărat 20 de puncte până la sfârşitul sezonului, lucru mai rar întâlnit. Te-ai gândit la asta? Îţi schimbă strategia pentru restul sezonului?

Dacă sunt sănătoasă, mă voi lupta cu toate forţele. Vreau să termin prima. Mai am şanse, aşa că voi munci ca să mi le iau. De fapt, simt că am o şansă mare. Mă voi bate pentru el.

Î.: Procentajul primului serviciu a fost foarte ridicat anul acesta. Cred că e al doilea din circuit, ceea ce e  rar pentru jucătoare clasate în top.

Nu forţez, pentru că nu am o putere atât de mare, asta e explicaţia.

Î.: Ce modificări ai adus jocului tău în ultimii ani? Tehnice? Plasamentul?

Am lucrat şi la partea tehnică şi la cea tactică. Am încercat să joc mai mult cu primul serviciu, pentru că al doilea este foarte vulnerabil, fetele îl atacă din prima.
Azi n-a fost prea bine, dar am să continui să respect această tactică.

Preluare după usopen.com

Conferinţa de presă, videoclip:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.