Într-o partidă contând pentru turul 3 (R32) de pe jumătatea superioară a tabloului US Open 2019 s-a consemnat rezultatul:

Taylor Townsend (SUA, 116) [Q]Sorana Cîrstea (106 WTA) 7-5, 6-2

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Partida a durat 1h27′.
Sorana a început bine partida: între jocurile 2 şi 5 în care s-a câştigat doar cu returul, a avut de două ori break în faţă. La 3-2 jucătoarea noastră a ratat 3 mingi de break (două la 40-15) şi apoi s-a mers cu serviciul până la 5-5, dar Sorana a ratat complet sfârşitul setului, ea nereuşind să câştige niciun punct în ultimele două jocuri.
Cîrstea şi-a pierdut serviciul în primul joc al celei de-a doua manşe, Townsend dublându-şi break-ul în jocul 7 pentru 5-2. În următorul, românca a avut primele două mingi de break din set, dar americanca le-a anihilat şi apoi şi-a asigurat victoria.

Credit Info: IBM SlamTracker via usopen.com

Avizată de stilul de joc ofensiv al adversarei, Sorana a avut o tactică şi o execuţie bună în primul set, până la 5 egal, dar în continuare agresivitatea, forţa şi precizia lui Townsend au avut câştig de cauză, riscurile din ce în ce mai mari pe care şi le-a asumat jucătoarea noastră întorcându-se împotriva ei.
Oricum, rămânem în minte cu momentul favorabil pe care românca l-a ratat la 3-2 în primul set.

Sorana părăseşte turneul cu realizările cuvenite calificării în turul 3, care-i asigură revenirea în top 100 WTA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.