Galeria 2 – Jucătorii americani înscrişi la US Open
Credit Foto: @USOpen

US Open a publicat listele de înscriere pentru ediţia 2020, care se va disputa în perioada 31 august – 13 septembrie.

Vom reveni asupra prezenţelor şi mai ales asupra absenţelor de pe listele de înscriere, mai ales că, în actualul context, numărul celor din urmă va spori fără doar şi poate.

Deocamdată să observăm că:

  • Simona Halep (2 WTA) este în fruntea listei turneului feminin. Nu se poate vorbi despre poziţia de cap de serie 1, decât dacă va decide să participe – ea nu a luat încă decizia – şi va fi prezentă “în urnă” la ceremonia tragerii la sorţi care se va desfăşura pe 27 august
  • Pe lista de înscriere la feminin – 127 de jucătoare – apar şi Sorana Cîrstea (75 WTA), Irina Begu (81), Patricia Ţig (85), Mihaela Buzărnescu (120) nu şi Ana Bogdan (92)
  • Rafael Nadal (2 ATP) a anunţat aseară că nu va participa. Aşa cum scriam înaintea anunţului lui Rafa, faptul că turneul de la Madrid nu se dispută, nu i-a influenţat decizia şi nu l-a determinat să facă deplasarea peste Ocean pentru a-şi umple calendarul sau pentru a-şi apăra titlul. Decizia lui s-a bazat pe factori care nu au legătură cu sportul sau cu strategia circuitului.

În comunicatul pe care l-a publicat aseară, Rafa invocă situaţia pandemiei, care încă nu este sub control şi că de data aceasta a luat decizia urmându-şi instinctul.
Nu uită să mulţumească USTA şi US Open şi ATP pentru eforturile supraomeneşti pe care le fac pentru ca turneul să se dispute şi să ofere astfel tenis fanilor, prin intermediul televiziunii.

Lista de înscriere la masculin

Lista de înscriere la feminin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.