Mai întâi despre reacţia pe care a avut-o Guido Pella, după ce a ieşit din izolarea care-i fusese impusă, după ce preparatorul lui fizic fusese testat pozitiv.

El afirmă că protocolul sanitar a fost schimbat faţă de cel stabilit iniţial:

Nu neg că am fost în contact cu preparatorul meu fizic atunci când m-am pregătit la Miami. Dar protocolul spunea că dacă nu împarţi camera cu persoana depistată pozitiv, nu vei fi pus în carantină. Cu toate acestea eu am fost pus. Am cerut zilnic explicaţii. Şi încă aştept răspunsul.

Până la urmă am reuşit să mă antrenez în acest răstimp. Mi-au dat haltere şi o bicicletă de apartament. Apoi am avut voie să merg pe un teren de tenis la 45 de minute distanţă de hotel. Dar acesta nu avea nicio legătură cu cele de la Flushing Meadows. Am avut condiţii oribile.

Ieri, argentinianul clasat pe locul 36, cotat cap de serie 29, a fost eliminat în primul tur (R128) la US Open.

Apoi ridică întrebări legat de jucătorii francezi care au intrat în contact cu Benoît Paire, depistat pozitiv:

Mă bucur pentru ei că au avut voie să intre în bulă şi că au primit permisiunea să joace la US Open. Şansă pe care eu n-am primit-o la “Western & Southern Open”.
Preparatorul meu a cerut să-i fie repetat testul, ca nu cumva să fie fals pozitiv şi i s-a răspuns că autorităţile din New York nu permit aşa ceva.
Dar Paire a fost testat din nou a doua zi!
De ce pentru el s-a putut şi pentru noi, nu?
Pentru că au relaţii strânse cu Federaţia Franceză?

*

Lotul jucătorilor care au intrat în contact cu Benoît Paire a fost divizat în două:

  • cei care au avut un contact limitat cu el: Daniil Medvedev, Damir Dzumhur – care a pierdut în primul tur – şi Nicolas Mahut. Ei sunt testaţi zilnic dar au voie să se deplaseze liberi în facilitate
  • cei care au stat mai mult în preajma lui: francezii Kiki Mladenovic, Grégoire Barrère, Richard Gasquet, Adrian Mannarino, Édouard Roger-Vasselin şi belgiencele Ysaline Bonaventure şi Kirsten Flipkens
    Acestui al doilea grup de 7, în afară de teste zilnice, nu i se permite să iasă din camera de hotel decât pentru a juca şi a se antrena la Flushing Meadows. Ei beneficiază de transport privat / special până acolo şi un membru al comitetului de organizare le face programul şi îi verifică permanent. 
    Zona destinată lor la Flushing Meadows este terenul Grandstand ei neavând voie să părăsească vestiarele şi să circule. De altfel, cheia rămâne la un membru al personalului, care-i însoţeşte la venire şi la plecare.
    În plus, li s-a confiscat şi acreditarea, ca măsură de siguranţă suplimentară.
    După ce vor fi eliminaţi, nu vor putea părăsi New York-ul decât cu aprobarea medicilor.

Ca să facem haz de necaz, aceste condiţii “de detenţie” par să le priască, pentru că cei 6 care au jucat simplu au câştigat în primul tur, Bonaventure reuşind chiar performanţa carierei la un Grand Slam.

Altfel, Gilles Simon, cunoscut pentru că spune lucrurilor pe nume, pune lucrurile la punct:

Cred că este timpul să nu mai folosim termenul “bulă”. Asta ar însemna să nu intri în contact cu nimeni din exterior. Or, asta nu e cazul aici. 

Surse: L’Équipe & crackedracquets.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.