Nole şi Viktor Troicki s-au antrenat ieri pentru prima dată,
după ce au ieşit din izolare, la Novak Tennis Centre.
Credit Foto: “Novak Tennis Center” & “Sportski Zurnal”

Continuăm să trecem în revistă intenţiile jucătorilor europeni în legătură cu participarea la US Open [plecăm de la premisa că turneul se va juca, chiar dacă lucrurile nu arată deloc bine acolo, în ce priveşte pandemia şi din ce în ce mai multe voci se ridică împotiva disputării evenimentului].

Directorul turneului Masters 1000 “Mutua Madrid Open”, Feliciano Lopez, a anunţat ieri că Rafael Nadal (2 ATP) va participa la turneul care se va disputa între 13-19 septembrie.

Astfel, participarea lui la US Open (31 august – 13 septembrie) este exclusă.
Probabil că ultimele umbre de îndoială pe care le mai avea Rafa i-au fost spulberate după ce ATP a anunţat alaltăieri noapte noua modalitate de calcul a clasamentului. Astfel, el nu va pierde puncte ATP, chiar dacă nu va participa la turneul unde a câştigat titlul în 2019, deoarece perioada de calcul a fost extinsă de la 52 de săptămâni la 22 de luni.

Nadal a câştigat de 5 ori turneul ATP Masters 1000 Madrid – 2005, 2010, 2013, 2014, 2017 – şi a mai jucat în alte 3 finale, 2009, 2011, 2015.

*

Pe de altă parte liderul ATP, Novak Djokovic, a spus într-un interviu acordat lui Vojin Veličković de la Sportski Zurnal, că în orice caz nu va juca 500 Series Washington, dar o va face la Masters 1000 Cincinnati în cazul în care va participa la US Open.
Dar şi că va fi prezent cu siguranţă la Roland Garros şi că are în plan şi restul circuitului european, pe zgură, caz în care tot acolo ar ajunge, adică, la fel ca Rafa, ar renunţa la cel american, pe hard.

De asemenea, el s-a declarat mulţumit de noul mod de calcul al clasamentului:

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.