Să precizăm încă de la început că măsurile restrictive gândite de organizatorii US Open, pe care le vom prezenta în continuare, sunt doar nişte schiţe, menite să faciliteze disputarea turneului de Mare Şlem în perioada stabilită (31 august – 13 septembrie).

Stacey Allaster, director executiv al U.S. Tennis Association: 

Tot ce prezentăm acum este încă incert. Încă nu am luat nicio decizie. Suntem concentraţi 150% pentru a asigura un mediu sigur la complexul Billie Jean King National Tennis Center din New York, la datele stabilite. Suntem obligaţi să luăm în considerare şi altă perioadă sau o locaţie alternativă, dar pentru moment şansele pentru aceste scenarii sunt mici.

Decizia finală va fi luată în a doua jumătate a lunii iunie – după consultări cu autorităţile şi cu un grup de specialişti din domeniul sănătăţii –  dar şansele ca să fie permis accesul spectatorilor sunt din ce în ce mai mici.
Să luăm în calcul şi ce nu spun explicit organizatorii şi anume că îmbolnăvirea fie şi a unui singur spectator ar atrage cereri de despăgubire uriaşe.

Allaster admite că pierderile financiare vor fi astfel mari, dar consideră că veniturile care rămân – drepturi de televizare, sponsori – sunt suficiente pentru a fi aplicate toate măsurile necesare, astfel încât turneul să se dispute.

Deocamdată, ea a prezentat câteva dintre ele, care sunt analizate zilele acestea:

  • adăugarea de vestiare suplimentare şi la arenele secundare, cu sisteme de filtrare a aerului performante. Jucătorii nu vor avea acces la vestiare decât înaintea partidelor. Cei care vin doar să se antreneze, nu le vor tranzita
  • jucătorii vor ajunge la New York cu zboruri charter, în care se vor putea îmbarca din câteva hub-uri prestabilite: Frankfurt, Paris, Viena, Dubai, Buenos Aires.
    Înaintea îmbărcării ei ar trebui să se testeze pentru covid 19, iar pe durata turneului vor completa chestionare, li se va lua zilnic temperatura, dar vor fi supuşi şi altor teste
  • jucătorii nu-şi vor putea aduce cu ei echipele. Turneul va asigura fizioterapeuţii şi maseurii
  • vor oficia mai puţini arbitrii de linie, punându-se accentul şi mai mult pe tehnologia de verificare.
    Se preconizează să fie utilizate persoane de mingi, dar doar adulţi
  • formatul partidelor la masculin rămâne cel actual, jucătorii neexprimându-şi dorinţa de a-l reduce la două seturi din trei

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.