Problemele pentru jucătorii aflaţi în “bula din interiorul bulei” de la New York continuă şi se amplifică.

Partida din turul 3 (R32) de pe jumătatea superioară a tabloului, Alexander Zverev – Adrian Mannarino a început cu o întârziere de aproape trei ore.

Adrian Mannarino face parte din grupul celor şapte, care au avut un contact prelungit cu Benoît Paire.

USTA a emis la un moment dat un comunicat în care scrie că meciul se amână în urma dialogului cu organismele sanitare, că jucătorii sunt ţinuţi la curent cu cele ce se întâmplă şi că problema fiind atât de sensibilă, nu poate da mai multe detalii.

Până la urmă s-a aflat că cei care au dorit să-i interzică francezului să joace au fost autorităţile statului New York. Acestea au decis să treacă peste angajamentul pe care cei şapte îl semnaseră cu autorităţile sanitare ale oraşului New York şi care le permitea să se antreneze şi să joace în condiţii de strictă supraveghere.

Novak Djokovic a spus la conferinţa de presă acordată după victoria din turul 3, că ştia de situaţie de la antrenorul francezului şi că a încercat zadarnic să-l contacteze pe guvernatorul statului, Andrew Cuomo – de la el se pare că a pornit decizia – pentru a interveni în favoarea lui Mannarino.
Dar până la urmă, rezolvarea favorabilă tot de la el se pare că a venit, pentru că era singurul în măsură să o facă.

Mannarino a fost învins de Zverev în 4 seturi – 6-7(4), 6-4, 6-2, 6-2 în 2h52′ – şi a mulţumit tuturor celor care au fost lângă el în acele momente dificile.

Dar alte lucruri grave ar urma să li se întâmple celor 7 jucători: nu au voie să părăsească SUA deşi şase dintre ei au fost eliminaţi din turneu – doar Kiki Mladenovic este încă activă în proba de dublu – până nu se împlinesc 14 zile – adică, vineri, 11 septembrie – de la testul pozitiv al lui Paire, deşi atât Benoît, cât şi ei au fost testaţi negativ în repetate rânduri.
De asemenea, jucătorii nu vor mai avea dreptul să se antreneze, ci vor fi izolaţi în camere.
Să vedem dacă aceste decizii vor fi menţinute.

Astfel, ei vor pierde calificările de la Roma – Mannarino şi Kirsten Flipkens – dar şi turneul ATP de la Kitzbühel (începe pe 8 septembrie), cum este cazul francezului.

Kirsten Flipkens şi-a exprimat la rândul ei revolta:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.