În partida din turul 3 (R32) pe jumătatea inferioară a tabloului US Open 2020:

Karolina Muchova (Cehia, 26 WTA) [20]Sorana Cîrstea (77) 6-3, 2-6, 7-6(7)

Partida a durat 2h16′.
În primul set, Muchova s-a desprins de la 3-3, convertind singurele şanse de break pe care le-a avut, în jocurile 7 şi 9. În acest set jucătoarea noastră nu şi-a creat nicio şansă de a câştiga cu returul, iar de la jumătatea setului nu s-a mai putut baza nici pe serviciu.
Lucrurile s-au schimbat radical în setul 2, când am regăsit-o pe Sorana din meciul câştigat în turul 2. Ea a plecat ca din puşcă şi de acolo şi-a apărat avantajul, ratând mai întâi o minge de set la 5-1, cu returul.
Ea a continuat la fel şi în setul 3 – după cele 3 jocuri la rând câştigate la primire – a rămas într-un avantaj, pe care l-a păstrat până la 5-3. Dar în următoarele 3 jocuri, Muchova a revenit şi Sorana a fost doar în jocul 9 la două puncte de victorie.
Jucătoarea noastră a dus totuşi setul decisiv într-un tie-break, pe care l-a început de asemenea foarte bine: 4-0 şi apoi 6-3. Cele trei mingi de meci au fost însă anulate de jucătoarea din Cehia, care a mai ratat apoi doar prima minge de meci, înainte de a se impune într-o partidă în care a câştigat 93 de puncte, iar Sorana, 101.

Şi aşa cum spuneam ieri, am revenit la “ce aproape a fost Sorana de victorie”.
Dar ocazii vor mai fi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.