În partida pe care a câştigat-o ieri, în turul 2 (R64), pe jumătatea inferioară a tabloului US Open 2020:

Credit Foto: @usopen.com
Videoclip cu momentele importante ale partidei, la sfârşitul ştirii

Sorana Cîrstea (77 WTA) – Johanna Konta (13) [9]: 2-6, 7-6(5), 6-4,

jucătoarea noastră a reuşit să aducă în plus faţă de evoluţiile din trecut, constanţa în execuţii pe toată durata partidei – în faţa semifinalistei de la WTA Premier 5 “Westeren & Southern Open” de săptămâna trecută – şi un mental incomparabil mai bun decât cel pe care i-l cunoşteam. A trecut cu brio peste momentele de cumpănă şi nu a dezarmat.
Hotărâtă şi dornică de victorie, ştiam că a fost mereu. Gama de lovituri speciale, care i-au adus multe succese, mai ales înaintea accidentării la umăr, care a dat-o atât de mult înapoi, ştiam că le posedă. 
Îi lipsea încrederea, constanţa în joc, iar precipitarea şi frustrarea au cauzat atâtea înfrângeri, după meciuri în care comentam trişti “n-a jucat deloc rău,  dar… ” sau: “ar fi putut câştiga, dar…”, chiar şi atunci când pierdea în două seturi.
Aseară ne-a surprins plăcut pe toţi şi în special spre finalul partidei, când pe teren era parcă altă Sorană, una cu un psihic solid, căreia nu-i pasă de scorul de pe tabelă.

S-a enervat şi ieri de câteva ori, ţintele fiind – cine alţii? – antrenorul Adrian Cruciat şi preparatorul fizic Teo Cercel, dar iritările s-au dovedit a fi benefice, au eliberat presiunea.
Pentru că am vorbit despre Teo, poate că şi pregătirea fizică la un nivel mai ridicat, o ajută să aibă mai multă încredere în forţele ei, să fie mai sigură în exprimare.
Rămâne ca următoarele meciuri şi rezultatele pe care le va înregistra – începând cu următorul – să ne confirme presupunerile.

*

Statistica partidei. Credit IBM Slam Tracker / usopen.org

*

Sorana a obţinut aseară prima victorie în faţa Johannei Konta, după ce pierduse primele două întâlniri în două seturi şi a obţinut cea mai preţioasă victorie în circuit, după cea în faţa Karolinei Plíšková (4) în optimile WTA Premier Mandatory Beijing 2017.

*

Sorana s-a calificat pentru a treia oară în turul 3 (R32) la US Open, după ediţiile 2009 şi 2019 şi pentru a 13-a oară la un turneu de Grand Slam: Australian Open 2012, 2013, 2017 (optimi); Roland Garros 2009 (sferturi), 2011, 2013, 2014; Wimbledon 2009, 2012, 2017.

Adversară în această fază a turneului îi va fi sâmbătă, pentru prima oară în carieră, Karolina Muchova (Cehia, 26, clasament maxim: 21 WTA / noiembrie 2019, 24 de ani) [20], care le-a eliminat pe Venus Williams (67): 6-3, 7-5 după 1h49′ – în primul tur – şi pe Anna Kalinskaya (110): 6-3, 7-6(4) după  1h20′, în al doilea.

*

Johanna Konta a spus la conferinţa de presă:

Adversara mea a jucat mai bine. Cred că despre asta este vorba.
Evident că am început mai bine. Nivelul meu a fost mai ridicat decât al ei, în primul set.
Dar este o mare jucătoare. A avut rezultate excelente în trecut. Este capabilă să joace un tenis foarte bun.
Este clar că şi-a ridicat nivelul. Am mers cap la cap, dar a fost mai bună pe final.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.