Simona Halep a rămas singura jucătoare din România care s-a calificat în turul 2 (R64) [ştire actualizată cu imagini şi videoclipuri – momentele importante ale partidelor câştigate de Simona şi de viitoarea ei adversară] pe jumătatea inferioară a tabloului US Open 2021, pentru că Ana Bogdan, Irina Begu şi Gabriela Ruse au pierdut.
Ana, după o partidă dramatică, foarte lungă, în care mai întâi a salvat cinci mingi de meci, apoi a ratat două, Irina şi Gabi, după meciuri în două seturi, câte unul având nevoie de prelungiri:

 Rebeka Masarova (231 WTA) [Q]Ana Bogdan (102) 6-7(9), 7-6(2), 7-6 (9)

Partida a durat 3h40′.
În primul tie-break, Ana a salvat două mingi de set – la 5-6 şi 8-9 – şi a convertit-o pe a treia, primele două ratate la 7-6 şi 8-7.
În setul al doilea, jucătoarea noastră a condus cu 4-1 – un break înainte – a fost egalată şi depăşită, la 5-6 a primit, dar a reuşit să ducă setul în tie-break.
În decisiv a venit rândul Anei să revină de la 0-3 – un break în urmă – dar la 4-5 a trebuit să anuleze – la serviciu –  două mingi de meci ale adversarei pentru a continua.
În tie-break a mai salvat trei – de la 4-6 şi la 6-7 – pentru ca apoi să rateze ea două şanse de a câştiga partida, la 8-7 şi 9-8, înainte ca Masarova să-şi adjudece ultimele trei puncte.
Ana a câştigat 146 din punctele disputate – 80 la serviciu şi 66 la primire – iar Rebeka, 153, 97 / 56.

Masarova – care trecuse şi de Jaqueline Cristian în runda a treia calificărilor, tot după ce pierduse primul set – a obţinut astfel prima victorie pe un tablou principal al unui turneu major, la prima participare (nici în calificări nu mai jucase până acum).

Andrea Petkovic (68) – Irina Begu (63) 6-2, 7-6(3)

Partida a durat 1h45′.
După ce jucătoarea noastră nu a câştigat în primul set niciunul dintre cele patru game-uri în care a servit, în al doilea, jocul ei s-a îmbunătăţit, dar acum n-a mai ajutat-o fizicul. Începând cu game-ul 4 a jucat bandajată la coapsa dreaptă, după ce primise îngrijiri medicale. A avut în două rânduri un break în faţă – pentru 2-0 şi 4-3 – dar n-a mai găsit resursele decât pentru a duce setul în tie-break.

Marketa Vondrousova (38) – Gabriela Ruse (108) [Q] 7-5, 6-0

Partida a durat 1h28′.
Gabi a condus în manşa întâi cu 3-0 – două break-uri înainte – apoi cu 5-2 (după un schimb de break-uri), scor la care a ratat două mingi de set la serviciu. De acolo, Vondrousova a câştigat toate jocurile până la sfârşitul partidei, în setul al doilea, jucătoarea noastră nemaireuşind să câştige decât 8 puncte.

Ana şi Irina rămân cu câte 10 puncte WTA, Gabi cu 40 – 30 cuvenite pentru calificarea pe tabloul principal – iar premiile financiare cuvenite primului tur sunt în valoare de 75.000 USD.

Credit Foto copertă [Ana la Chicago]: Jimmie48 Tennis Photography

US Open 2021: Capii de serie. Punctele şi premiile financiare pentru fiecare tur

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.